Re: Jurnalul Anne10
Ziua 3
Micul dejun: Circa 150 ml iaurt natural in care se adauga o lingurita seminte de in macinate si o lingurita de magiun de prune (fara zahar). Se bea 300ml apa plata amestecata cu zeama de la o jumatate de lamaie.
Gustare 1(intre m.d. si pranz): 2-3 morcovi,1 radacina de sfecla rosie, o jumatate de petiol de telina, o jumatate de lamaie lime omogenizate la blender si eventual diluate cu apa plata, 5-6 mieji de nuca proaspeti scosi din coaja si o cescuta (de 100ml) de stafide.
Pranzul: Salata din: seminte crude de dovleac,de floarea soarelui,morcov ras,ardei rosu si galben feiati, rosii, ridichi si rondele de telina de petiol. Se asezoneaza cu o vinegreta obtinuta la mixer din: ulei de masline, zeama de lamaie, o lingurita seminte de in macinate, o lingura magiun de prune (fara zahar). Se bea ceai de menta sau ceai verde neindulcit.
Gustarea 2 (intre pranz si cina): o banana si un nectar preparat la blender din: 2-3 piersici sau nectarine, 1 mar, 1 lamaie verde, o legatura mica de menta proaspata, o lingurita de magiun de prune (fara zahar). Nectarul se poate dilua cu apa plata.
Cina: Legume la gratar: rosii, ardei, fenicul, dovlecei, ciuperci, ceapa,vinete. Se pot stropi cu ulei de masline, nucsoara si zeama de lamaie.
In cursul seri se mai poate consuma 4-6 mieji de migdale sau de nuca. Se bea o ceasca (100ml) de ceai de palnte medicinale aromate (menta,rozmarin,fenicul,musetel).
Anne10, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1835 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1318 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
|