View Single Post
  #28 (permalink)  
Vechi 12 aug 2009, 12:28:34
BOGDAN's Avatar
BOGDAN BOGDAN este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 12 aug 2009
Locaţie: braila, Romania
Vârsta: 43
Date: 176cm, 84kg
Mesaje: 55
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Eu vreau sa slabesc sanatos

Citat:
Anterior postat de mishutza Vezi mesajul
7 motive pentru care ar trebui sa te tii departe de dietele cu putine calorii.
Raspunsul corpului la infometare este imediat si consecintele sunt:scaderea metabolismului,scaderea masei musculare,cresterea cantitatii de enzime si hormoni care inmagazineaza grasime,scaderea activitatii tiroidei,scaderea apetitului,cresterea sansei de a recastiga greutatea pierduta,scaderea energiei si capacitatii de munca.
1.Dietele cu putine calorii iti scad metabolismul.
Primul lucru care se intampla cand scazi numarul de calorii este incetinirea ratei metabolismului.E destul de simplu:mananci mai putin,arzi mai putin,mananci mai mult,arzi mai mult.
Scaderea metabolismului oscileaza intre 15-30% la o scadere moderata a caloriile,si cu pana la 50% la o scadere drastica a caloriilor.De aceea in momentulin care mananci un pic mai mult ca in timpul dietei,te vei ingrasa.
2 Dietele cu putine calorii te fac sa pierzi din masa musculara.Este cel mai periculos aspect,pt ca,muschiul este cel mai usor de ars de catre corp.Si asta include si muschii organelor interne,inclusiv al inimii.
Referitor la pct. 2, dietele cu putine calorii te fac sa pierzi in primul rand zaharurile din sange pe care le ai datorita carbohidratilor(glucidelor) ingerati in ziua respectiva. Zaharurile din sange sunt cea mai rapida sursa de energie pe care muschii o folosesc.
Cand nu ai aceste rezerve de glicogen disponibile la nivelul ficatului si masei musculare organismul trece la consumul de proteine si depozitele de grasime din corp pe care la transforma in zaharuri. Important este chiar daca avem o dieta saraca in calorii, aceasta sa contina destul de multe proteine pentru a inlocui proteinele consumate de organism si sa ramanem doar cu pierderile de grasime. Nu trebuie sa pierdem si masa musculara o data cu procesul de slabire deorece ne incetineste metabolismul si vom pierde din ce in ce mai greu in greutate (din grasime)
BOGDAN, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2785 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2268 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 2269 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat