View Single Post
  #29 (permalink)  
Vechi 16 sep 2010, 23:17:25
VAmedeea's Avatar
VAmedeea VAmedeea este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 mar 2010
Locaţie: La Spezia, Italia
Vârsta: 38
Dieta: ECHILIBRU
Date: 168cm, 68kg
Mesaje: 6.500
Aprecieri acordate: 1.864
Am fost apreciat(a) de 742 ori in 334 mesaje
Implicit Re: Ce inseamna anorexie?

Citat:
Anterior postat de CrisetenO Vezi mesajul
Salutari fetelor!

Cred ca e foarte bine sa deschideti acest topic! Poate unele dintre bietele fete care sufera de anorexie nu isi dau seama ca de fapt e vorba de ele, insa sunt sigura ca aceste randuri si video-uri le vor fi de folos altora! Si pentru mine a fost un soc sa aflu ca de fapt am avut si inca mai am oarecare tendinte in acest sens.

Mini-revelatia mea a avut loc la o cafenea, unde am dat peste o revista. Rasfoind-o in timp ce asteptam autobuzul care avea sa ma duca inapoi acasa, am dat peste un jurnal al unei fete cu anorexie. M-au socat unele dintre simptomele ei, din sentimentele pe care le descria. Mai tin minte cat de tradata si nenorocita m-am simtit in timpul dietei cand am aflat ca un mar are 40 kcal pe suta de grame, un 40 kcal in total! Asta insemna -- va dati seama -- un total de 100 kcal in plus, adica o catastrofa. Am intrat in panica: practic am refuzat merele timp de 4 saptamani dupa aceea. Inca mai am porniri de genul asta: nu mananc paste fainoase si simt un bolovan in stomac numai cand ma uit la lasagna, musaca -- chiar facuta in casa -- cartofi gratinati, etc. Ma lupt cu aceste tendinte in fiecare zi, incercand sa fac un compromis intre teama oribila sa nu ma ingras si necesitatile corpului meu. Am avut un soc sa-mi dau seama ce aproape am ajuns de auto-distrugere.

Deci va multumesc pentru ca va ganditi la cei cu anorexie. O regula generala: daca ai oroare de mancare, te gandesti mai mult la ce mananci si nu mananci decat te gandesti la orice altceva, si ai ai o greutate x si o inaltime un metru si cel putin x+10 kg, e bine sa te gandesti foarte bine daca esti sau nu anorexica.

Cu mult drag,
Cristina
Hei, ma bucur mult ca ai scris aici. Si mai mult ma bucura ca esti constienta de problema ta. Daca vrei si nu te deranjeaza, poate ne spui mai multe. Ca sa putem intelege mai bine si cele care nu au trecut prin asa ceva. Te pup!
__________________
"Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost." (Nicolae Iorga)

INDICELE GLICEMIC
VAmedeea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1900 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1383 kcal/zi. Pentru a slăbi 1 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1642 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat