View Single Post
  #29 (permalink)  
Vechi 17 mar 2011, 22:20:50
janeline's Avatar
janeline janeline este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 08 mar 2011
Locaţie: Adeje, Tenerife, Spania
Vârsta: 40
Dieta: hipocalorică vegetariană
Date: 165cm, 53.4kg
Mesaje: 58
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Jurnalul lui Janeline

Ziua 2 a regimului de detoxifiere Oshawa.

Mă simt bine, am energie ca și până acum dar continuu să tânjesc după mai multă apă. Beau cam trei pahare mici pe zi, deci nu depășesc 700 de mililitri, iau câte o gură ori de câte ori mi-e sete, dar aș bea mult mai multă. Strictețea asta mă cam supără, dar nu comentez. Așa zice Oshawa, așa fac.

Azi am mâncat o grămadă de mâncare și de mâncăruri. La micul dejun terci din făină de orez și făină de grâu + ceva orez fiert rămas de la cina de ieri + o jumătate de turtiță de la prânzul de ieri + un covrig tot de la prânzul de ieri. Cam mult, recunosc, dar mi-era poftă și nu m-am putut opri doar la terci.

Pentru prânz am gătit hrișcă. Din făină integrală de hrișcă am făcut tăiței pe care i-am fiert în apă cu sare, supă pe care am îngroșat-o cu două linguri de făină de orez. A ieșit ca o ciulama, și la aspect, dar și la gust. Că hrișca asta fiartă aduce la gust cu ciupercile fierte. N-am mâncat nimic mai ciudat în toată viața mea. Plus că tăițeii nu se țin, coca de hrișcă n-are aceeași elasticitate ca cea de grâu. Nu știu dacă o să mai repet mâncarea asta, nici lui Seb nu i-a plăcut. Am mâncat-o doar că era vremea mesei și pentru că nu ne place să aruncăm mâncarea.

Cina a fost cea mai gustoasă masă a zilei: am fier mei. E prima dată când mănânc această cereală și-mi place la nebunie. Am fier meiul în trei părți de apă și în 20 de minute la foc mic s-a umflat cât crăticioara. Fără să se lipească. La gust este ca mămăliga, textura este cam la fel ca a mălaiului și atât de mult ne-a plăcut încât am mai fiert o tură pentru dimineață. Cum și de ce? Pentru că turnată într-o tavă sau o formă întinsă, se încheagă și poate fi tăiată ca o plăcintă. Micul dejun ăsta va fi: plăcintuțe de mei (făcute doar din apă, sare și mei).

La prânz și la cină am mai balotat și câte un covrig-doi, așa, până se făcea mâncarea. Urmarea e că aportul de calorii este de vreo 1.600 și mă cam deranjează, pshihic vorbind. Trebuie să nu mai număr deloc caloriile în cura asta, dar n-am cum dacă țin evidența meniului pe slăbute.ro. Voi vedea de mâine cum o să fac, poate că nu o să mai scriu meniurile.

De la mâncare, la exercițiile fizice. De săptămâna asta am adăugat rutinei mele noi exerciții de tonifiere pentru coapse, fesieri, abdomen și brațe. Sunt exerciții de pe DVD-urile Florentinei Opriș și le fac de pe internet. Cam 30-35 de minute, înainte de prânz cu vreo 2 ore. Sunt bune, simt cum lucrează mușchii și știu că dau randament. În facultate făceam într-o perioadă exercițiile de pe DVD-ul Florentinei pentru abdomen și de pe cel pentru coapse și mușchii fesieri și m-au ajutat foarte mult la definire și tonifiere. Și apoi, mi-am amintit că îmi place Florentina nu numai ca profesor de sport, ci și ca model pentru o viață sănătoasă: ea mănâncă sănătos și echilibrat și arată incredibil la cei vreo 45 de ani pe care-i are.

În zilele ăstea, ea este inspirația mea.