Subiect: Jurnal Silvy
View Single Post
  #32 (permalink)  
Vechi 04 feb 2011, 15:40:50
Dio's Avatar
Dio Dio este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt unul dintre slăbuţi!Sunt unul dintre slăbuţi!
Merite:
 
Data înregistrării: 03 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 42
Date: 183cm, 82kg
Mesaje: 600
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Jurnal Silvy

Pentru muschiuleti avem nevoie de 2 lucruri:
- stimulare
- alimentatie cu o cantitate suficienta de proteine

Stimulare inseamna ca tu trebuie sa-i transmiti muschiului mesajul "Dupa cum vezi, am nevoie de tine sa cresti putin pentru a face fata acestui efort pe care il depun acum (adica antrenamentul)". Dupa care ii dai ce are el nevoie, adica proteinte, energie si odihna si el isi face treaba.

Ce spune Andra este corect, dar cred ca asta faci deja. Totusi, daca vrei un minim de rezultate trebuie sa inlocuiesti prostiile dintre mese (biscuiti, covrigi) cu ceva util si sanatos (lactate fermentate, o bucatica de carne, 1-2 legume neprocesate termic, etc.).

Mai departe, si iti dau varianta scurta, exista 2 tipuri de exercitii:
1. cele care nu te obosesc foarte tare (nici pe tine si nici pe muschiuleti), iti permit sa lucrezi o perioada indelungata de timp (500 de abdomene mi se pare ENORM) si principalul avantaj este ca pe langa consumul de calorii incep sa-ti arda si din stratul adipos.
2. cele care sunt foarte intense pe o perioada scurta de timp, care stimuleaza muschii dar care nu iti consuma toata energia (decat pe termen scurt) si nu arzi aproape deloc calorii. Sunt antrenamentele cu greutati, adica cu o greutate mai mare decat este obisnuit corpul tau.

Si ca sa iti dai seama de diferenta, si ca punct de plecare, incearca intr-o zi, daca spatiul din casa iti permite, sa faci abodmenele putin altfel. Adica, in loc sa le faci intinsa pe jos sau in pat, cum le faci de obicei, incearca una din cele 2 variante:
a. stai cu spatele pe pat, transfersal, avand fundul pe marginea patului, in lateral. Intinde picioarele, pozitia ta o sa fie jumatate pe pat (cap, spate), fundul pe muchie si picioarele intinse in continuare, in aer. Miscarea trebuie sa fie cam de 30-40 de grade, pe ridici in aer si le lasi in jos, incepand de la sa zicem 10% grade mai sus de axa orizontala. Miscare trebuie sa dureze 3 secunde in miscarea ascendenta, o secunda stationezi in punctul superior, 4 secunde coborare. Incepi din nou miscarea asecendenta FARA puza in punctul inferior si FARA sa-ti relaxezi abdomenul. Abdomenul tau trebuie sa fie incordat pe intreaga durata al exercitiului, 10-12 repetari, adica aproximativ 80-90 de secunde.
b. Aceiasi poveste cu miscari incete, abdomen in cordat, dar fara pauza de data asta nici in punctul superior: In pat sau pe jos stai intinsa pe spate, ridici picioarele in sus pana la aproximativ 70 de grade dupa care pui mainile in sold si continui miscarea catre pozitia de "lumanare", avand picioarele la 90 de grade fata de sol. Cred ca aproximativ 4 secunde cu 4 secunde ajung pentru miscarea ascendenta si cea descendenta.

La astefel de exercitii nu trebuie sa intervina niciodata inertia, desi nu este cuvantul cel mai potrivit. Adica nu trebuie sa bruschezi la un moment dat, sa zicem la inceputul miscarii, apoi profitand 2 zecimi de secunde de inertia obtinuta pentru a relaxa muschiul sau a depune mai putin efort. Miscarea trebuie sa fie cotinua, aceiasi viteza, intensitate si atentie intreg exercitiul fara sa fie momente de relaxare.

Spune-mi cum a decurs

PS: ce mult scriu ....
Dio, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2730 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2213 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat