View Single Post
  #38 (permalink)  
Vechi 22 mar 2011, 23:47:26
janeline's Avatar
janeline janeline este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 08 mar 2011
Locaţie: Adeje, Tenerife, Spania
Vârsta: 40
Dieta: hipocalorică vegetariană
Date: 165cm, 53.4kg
Mesaje: 58
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Jurnalul lui Janeline

Lumy,
Înainte de a te apuca de sport, vezi totuși ce-i cu genunchiul tău. Știu că doctorii pot fi plictisitori, dar fă-ți timp și chef să mergi la un consult. Ca să n-ai vreo problemă pe care s-o agravezi cu alergat, genuflexiuni sau fitness.
-300 de grame e bine, pentru că e minus și nu plus. Acum tu ești conștientă că n-ai avut un program riguros de sport, așa că nu trebuie să fii deznădăjduită că ai dat jos doar 300 g. Când vei avea ok-ul de la medic că genunchiul nu prezintă riscuri de avarie, atunci îți vei face o rutină din exercițiile fizice, pentru că văd că realizezi că fără ele, doar dieta alimentară nu merge țais.

Cred că Oshawa o să-ți placă, e o dietă satisfăcătoare, ca să zic așa (să vedem sâmbătă ce zic cântarul și centimetrul). Mie nu mi-a dat dureri de cap, stări de leșin, stări de foame și coșmaruri noaptea cu și despre mâncare (așa cum mi s-a întâmplat la alte regimuri). Mâncarea e sățioasă și aduce aport de energie pentru toate activitățile de peste zi. Și chiar dacă e monotonă, îți dă totuși o diversitate decentă de alimente și preparate: pe lângă orez, grâu și mei fiert, mai sunt terci, fulgi de hrișcă înmuiați, turtițe în tigaie, covrigi și azimă, etc. Dar trebuie subliniat un aspect foarte important, dacă ții acest regim pentru slăbit și nu doar pentru detoxifiere. Numărul de calorii contează, deci eu zic că trebuie tratată ca o dietă hipocalorică. Da, cerealele integrale sunt sățioase și te satură repede dintr-o porție realtiv mică, dar cum numărul de kcalorii pe suta de grame e între 300 și 400, trebuie avut grijă. Și mai ales la pâinică și covrigi, că nici nu-ți dai seama când ai mâncat 300 de grame de cereale: o turtiță și vreo patru-cinci covrigi și hop ai ajuns la mia de calorii, asta doar la o masă. Mie așa mi se întâmplă, iar atunci când coc pâine și covrigi, mănânc mai puțin la micul dejun și la cină.

Cum a fost astăzi. La micul dejun am mâncat 30 de grame de orez și un terci din două linguri de făină de grâu și una de făină de hrișcă. Adică în total până în 250 de kcal. Mi-a ținut de foame vreo trei ore și ceva, când am început să frământ aluatul pentru prânz.

Prânzul - o turtiță coaptă pe plită (eu am aragaz cu plită) și patru covrigi. Cum am făcut eu socoteala, vreo 280 de grame de făină (de grâu, orez, hrișcă) și fulgi de hrișcă. Adică destul de mult. Vreo cinci ore după nu mi-a fost foame.

Cina - mei fiert, până-n 40 de grame (cântărit, desigur, înainte de fierbere).

Aport total: 1.200 și ceva, până-n 1.300 kcal.

Sport ca de obicei, mai puțin alergat. N-am avut deloc chef.

Aaaa, uitasem să-ți răspund de măcinat. Apăi eu n-am râșniță, probabil că aș fi găsit pe la magazinele electrocasnice sau la chinezi, dar zău că nu am avut chef să mă complic. Am folosit făină gata măcinată. Dacă e ecologică, mă încred în producător că a râșnit cerealele cum trebuie și n-a procesat nimic, nicicum. Dar cred că e distractiv să-ți faci făina singură, așa că dacă te atrage, eu zic să încerci. Și-mi spui și mie cum ți s-a părut, e fain să macini bobul cât vrei tu de mult, poți să lași tărâța mai mare

Mult spor cu kilogramele!

Ultima dată editat de janeline; 22 mar 2011 at 23:50:09.