View Single Post
  #39 (permalink)  
Vechi 26 oct 2010, 21:07:08
vadmin's Avatar
vadmin vadmin este deconectat
(meniuri, evolutie)
Co-Fondator
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 24 ian 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 45
Date: 182cm, 77kg
Mesaje: 1.886
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 31 ori in 8 mesaje
Post Re: Calculator calorii - Adaugare/Modificare alimente

Citat:
Anterior postat de Bread Pitt Vezi mesajul
Cer scuze că nu am mai trecut pe aici din lipsă de timp.

E mai bine, ceea ce arată că sistemul a reacţionat la schimbările făcute, dar e, totuşi, elementul care merge cel mai greu. Durează, cum spuneam, mai puţin, dar e nevoie de... minute. Eu las pagina deschisă şi părăsesc încăperea. De cele mai multe ori, găsesc pagina cu „Alimentul a fost adăugat/modificat” la întoarcere. E totuşi frustrant.

Pe de altă parte, am convingerea că faceţi tot ce puteţi.

Mă gândesc că poate e şi din cauză că eu sunt la Romtelecom. Cu 65 kB/s la upload, durează ceva urcarea pozei de puţin peste 2 MB, dar parcă tot e ceva în neregulă..
Forumarul de adaugare alimente functioneaza si nu am observat sa fie intarzieri din cauza unor probleme pe server.

Se pare ca explicatia a venit de la sine. Viteza de acces la Internet mica si poza de dimensiune mare pentru acest tip de conexiune.

O sa facem si un mic calcul. O poza de 2MB are 2 * 1024KB = 2048KB. Viteza de acces este 64 KB/s (in cazul in care sunt kilobytes, de multe ori se vinde/specifica in kilobiti, ce inseamna de 8 ori mai putin). Timpul de incarcare a pozei ar fi 2048 / 64 = ~32 secunde (daca viteza de acces este 64 Kbiti/s, atunci timpul de incarcare e de 8 ori mai mare, adica 256 secunde = ~4minute 16 secunde). Aici trebuie de mai specificat ca de multe ori viteza de download (accesare pagini site) este diferita de viteza de upload (incarcare poze/fisiere pe site), adica viteza de upload poate fi mai mica.

SOLUTII:

1. Micsorarea pozei folosind un program simplu (IrfanView) de redimensionare si comprimare (in formate .JPG sau .GIF). Dupa redimensionare, o poza ar avea aproximativ 300KB. Timpul de incarcare ar fi 300 / 64 = ~5 secunde, fata de 32 secunde pentru o poza de 2M.

2. Cresterea latimii de banda, prin extinderea abonamentului de acces la Internet.
Răspuns cu citat