View Single Post
  #4 (permalink)  
Vechi 24 oct 2013, 09:43:08
Kclaudyia's Avatar
Kclaudyia Kclaudyia este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 05 nov 2009
Locaţie: Bacau, Romania
Vârsta: 41
Dieta: alimentatie echilibrata
Date: 170cm, 75kg
Mesaje: 7.372
Aprecieri acordate: 4.845
Am fost apreciat(a) de 4.016 ori in 2.323 mesaje
Implicit Re: Alimentatia mea necorespunzatoare !

Citat:
Anterior postat de andreea2277 Vezi mesajul
Buna !
In primul rand as vrea sa-ti multumesc pentru ca mi-ai raspuns la intrebare.
Eu am 16 ani , iar sport fac de 4-5 ori pe saptamana cate 1-2-3 ore , depinde de timpul coregrafei . ( fac dans clasic si balet )
Stiu ca mananc necorespunzator ,de aceea am nevoie de ajutor.
Mananc foarte putin din punct de vedere caloric , iar daca cresc caloriile chiar si treptat , imi e frica sa nu ma ingras ..

Imi poti da te rog o lista sau macar cateva exemple de alimente sau meniuri permise ?
Pai e si mai grav daca faci dans clasic si balet si mananci atat de putin!
Efecdteole nu vor intarzia sa apara, carentele de vitamine in corp, te vei simti slabita, nu vei mai da randament nici la scoala nici la dans!
Nu trebuie sa iti fie teama sa te ingrasi!! La varsta ta si la nivelul de activitate fizica pe care il ai nu ai cum sa te ingrasi!
Tu esti in crestere, ai nevoie de energie, si energia de unde o iei, decat din alimente?
De aceea trebuie sa mananci zilnic mancare ADEVARATA, adica legume, fructe, carne (slaba, fara grasime: carne de pui, de curcan, peste, carne de vita, de porc slaba, iepure, etc), fasole, mazare, linte, lactate (NU degresate, ptr ca cele degresate isi pierd toate vitaminele prin degresare!), oua, orez (iti recoman orezul brun, salbatic sau basmati), seminte crude (floarea soarelui, dovleac, chia, susan, mac), oleaginoase (nuci, alune de padure, migdale, nuci braziliene, caju, dar crude, nu prajite), avocado, unt de arahide cu cel putin 85% arahide in compozitie si eventual fara zahar..

La varsta ta nu ai voie sa tii diete, ci sa ai grija sa mananci cat mai variat si mai curat (sanatos), astefl incat sa acopri prin alimentatie toate categoriile de nutrienti.

Un exemplu de meniu:
Mic dejun: cereale integrale cu lapte sau iaurt + o bana sau fructe uscate (prune, curmale, stafide, smochine, caise), presari si putina scortisoara deasupra si ai un mic dejun delicios.
Poti sa adaugi si cateva nuci sau alune de padure peste ca sa ai si grasimi sanatoase

Sau: omleta facuta in putin ulei de masline sau putin unt, cu branza si legume (ardei, rosii, marar, patrunjel, etc), cateva masline, o felie de paine integrala

Gustare: un fruct
sau un iaurt

Pranz: Daca esti la scoala, fa=ti de acasa un sandwich cu branza, ceva carne (la gratar, la cuptor) si neaparat legume + 2-3 patratele de cicolata neagra cel putin 75% cacao

Gustare 2: un pumn de nuci sau migdale crude
sau un fruct

Cina: ciorbe, supe, carne cu legume (de exemplu un ghiveci de legume cu carne, sau peste cu legume)
Acum nu stiu cam ce gateste mama ta, daca gateste sanatos, fara prajeli, poti cu incredere sa mananci..

Discuta cu mama ta si explica-i ca ti-ai dori sa incerci sa mananci mai sanatos si in mod categoric nu ca sa slabesti, ci ca sa cresti frumos, sa ai mai multa energie pentru a invata si pentru dans!

La fiecare masa principala sa incerci sa mananci legume. In meniul tau zilnic trebuie sa incluzi absolut toate categoriile de alimente si sa incerci sa te feresti de dulciuri din comert, sucuri acidulate, alimente procesate (mezeluri, pateu, semi-preparate)
Poti sa mananci si ceva dulce in fiecare zi, un desert, fara sa iti fie teama ca te ingrasi, mai ales dulciuri facute de mama ta in casa.
De ex daca mananci o bomboana, nu inseamna ca, vai de mine, te ingrasi..

Lasa dietele pentru ca nu iti vor face decat rau si tu poate nu esti inca constienta, dar poti avea de suferit ani intregi de pe urma unei diete dezechilibrate si a infometarii.
Dupa cum ti-am zis, iti vei slabi atat sistemul imunitar, cat si metabolismul, astfel ca pe la 20-25 de ani vei observa ca te ingrasi repede, din orice.
Ca sa nu mai zic de riscul mancatului compulsiv,. s-a demonstrat ca persoanele care tin diete restrictive ajung sa sufere de asa ceva, ba chiar de binge eating sau bulimie, dar sunt 100% sigura ca la tine nu e cazul pentru ca esti o fata cu capul pe umeri!

Nu ezita sa ceri ajutorul aici pentru orice fel de problema!
Kclaudyia, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1993 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1476 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1219 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Acest membru apreciaza mesajul lui Kclaudyia:
andreea2277 (25 oct 2013)