View Single Post
  #4 (permalink)  
Vechi 06 mai 2010, 12:39:47
Dana S's Avatar
Dana S Dana S este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 13 mar 2010
Locaţie: Timisoara, Romania
Vârsta: 74
Dieta: Disociata,nr.calorii,grupa sanguina
Date: 155cm, 72kg
Mesaje: 32
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 3 ori in 3 mesaje
Implicit Re: Jurnal de slabit pentru slabute grupa 80-90 kg

Hai sa ma bag si eu printre voi,ca aici imi este locul!
Slabuto,draga mea,cum fac sa-mi actualizez si eu greutatea?Am scazut de la 85 la 82.5.Poate vazand scaderea pe grafic mai primesc un impuls.
A durat mai mult de o luna si acum stau pe loc.Problema e ca nu fac nici un fel de miscare si asta ma costa...Dar hai sa lasam asta,cand am sa gasesc o bicicleta statica sper sa incep si sa ma misc.Dieta mea este de fapt o trecere PERMANENTA la alimentatia dupa grupa sanguina (A2 in cazul meu).Nu fac nimic de capul meu,ci cu ajutorul nutritionistei care e si medic internist.In functie de analize si de dieta pe care mi-a stabilit-o,mi-a recomandat si anumite suplimente alimentare care sa complecteze aventualele carente le care le am,sau pe care le poate provoca dieta.
Deci,in linii mari:
-1 cana cu apa calduta cu zeama de la 1/2 lamaie dimineata pe stomacul gol.
-3 mese principale
-2 gustari intre mese OBLIGATORIU(fructe sau iaurt-preferabil fructe la gustarea de dimineata si iaurt la cea de dupa amiaza).
-2 l de apa(sau ceai) pe zi.
-Niciodata fructe dupa masa,pentru ca produc fermentatie(numai la 2 ore dupa masa)
-Masa de seara cu cel putin 3 ore inainte de culcare.
-Paine nu mai mult de 2 felii pe zi,preferabil la masa de dimineata.
Acum,pentru ca eu incerc sa fiu"mai catolica decat Papa",am hotarat sa incerc si sa disociez proteinele de carbohidrati si in acelas timp tin si cont de valoarea calorica a alimentelor(orientativ,pentru ca nu mai am rabdare sa notez si sa calculez).In rest,imi gatesc tot felul de ierburi(stevie,loboda)care se gasesc acum si in general caut sa-mi fac mesele "interesante".Mai mananc si ceva gem dietetic sau putina miere,desi nu mi s-a recomandat.Cred ca am sa incerc si ceva dulciuri dietetice,pentru ca fara ceva dulce,mor.Incerc sa ma conformez dietei pe cat e posibil,dar imi dau seama ca daca ma voi priva de absolut tot,am toate sansele sa o las balta,asa cum am facut de fiecare data...Si atunci,ce castig?
Sunt convinsa ca daca voi ati merge pe dieta mea,ati da jos cel putin dublu,dar la mine merge f. greu din. cauza varstei.
Dana S, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1396 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 879 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 622 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]