View Single Post
  #40 (permalink)  
Vechi 23 dec 2010, 20:08:17
Justinne's Avatar
Justinne Justinne este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 19 feb 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 35
Date: 162cm, 61kg
Mesaje: 180
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Acum, ori niciodata

Salut slabute dragi!

Vreau sa va spun ca am avut mereu o problema cu dulciurile. Mai bine spus, reuseam sa stau o perioada fara ele, dar cand cedam, dadeam buzna in ele cu o disperare extrema, cine ma vedea se crucea cu 2 maini.
M-am inscris si intr-o tura de concurs la " O luna fara dulciuri", partea 3 sau 4, nu mai retin, dar am cedat repede. Am incercat tot felul de promisiuni cu mine insumi, dar de fiecare data, dupa maxim 10 zile, cedam.
Problema este ca desi nu imi era pofta, parca nu ma puteam controla in a-mi opri tentatia de a desface ciocolata.

Dar iata ca a mai trecut un an in care am vedenit mai inteleapta, am mai citit pe aici tot ce se putea citi si sunt foarte convinsa ca acum este mometul cel mai bun pentru a ma lasa de acest viciu.
Cand luam decizia sa mananc sanatos si sa renunt la dulciuri, renuntam si la paine, si la prajeli in acelasi timp si totul era prea stresant pentru mine. Dintr-o data, eu vroiam sa renunt la toate obiceiurile nesanatoase pe care le aveam de-o viata si binenteles ca dorinta mea se pierdea usor in fata tentatiei, sa nu mai spun ca schimbarea asta directa imi dadea si o stare depresiva.

Asa ca primul lucru pe care vreau sa il tai de pe lista cu obisceiuri nesanatoase este ciocolata, dulciurile in general.
Alimente permise in caz de INTERVENITIE!!!: o lingurita de miere, migdale sau fructe, vanilie.
Am scris topicul acesta in cazul in care si altcineva doreste sa mi se alature, desi consider ca TU trebuie sa fi cel care vrei sa renunti la dulce cand te consideri pregatit, nu pentru a te alatura unui grup, pentru ca astfel rata unui esec e foarte mare; si in al doilea rand, pentru a ma motiva inca o data in cazul in care si dupa INTERVENTIE pofta ramane.
Aceasta este dorinta mea cea mai mare, am 22 de ani si ma indop cu dulciuri ca un copil mic...am ajuns sa ma bucur cand il pacalesc pe nepotelul meu de trei ani si ii fur bomboana ) deci, sunt cam GRAV!

"Pactul" incepe din seara asta si sper sa dureze la infinit!
Faptul ca v-am spus asta, ma va motiva si mai tare in a-mi atinge scopul, acum sa vedem ce o sa iasa!

Sarbatori Fericite Tuturor!
__________________
Just do it!
Justinne, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1998 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1481 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat