View Single Post
  #504 (permalink)  
Vechi 15 nov 2010, 10:00:17
crina38's Avatar
crina38 crina38 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 04 mar 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 52
Dieta: low calorie
Date: 172cm, 86.9kg
Mesaje: 3.939
Aprecieri acordate: 27
Am fost apreciat(a) de 244 ori in 122 mesaje
Implicit Re: Sa vorbim despre alimentatia sanatoasa

Citat:
Anterior postat de Rodica79 Vezi mesajul
Stai ca nu vazusem ca deja ti s-a raspuns, insa dau si eu o parere:

Acelea de sunt f putin peste sau sub limita, le ignori, intrucat sunt de neluat in seama modificarile, RBC mai mare poate fi si de la deshidratare, probabil n-ai baut lichide cat trebuie, fie ai avut vreo diaree mai serioasa, in rest nu e nici o problema.

Colesterolul nu se face de la 2-3 patratele de ciocolata, hai sa fim seriosi.
Colesterolul trebuie sa coboare putin, insa tine cont ca aproape 70 % din el, este produs de ficat, abia celelalte 30 % vin din alimentatie, pe linia tatalui, nu cumva ai atecedente de acest fel ? Deci tatal tau cu Colesterol marit, mama tatalui tau ?
Adica nu inseamna ca daca mananci sanatos, neaparat Colesterolul sa fie bun.
In general asa ar trebui sa fie in mare parte, dar nu mereu, dovada este ca sunt persoane care mananca porcarii si au Colesterolul 150, iar altul care tine dieta are si 300.
Daca in cateva luni de zile de mancat sanatos nu coboara sub 200, inseamna ca e pe fond genetic.
Eu sper sa coboare, asa cum spune si Iulia, nu coboara usor, de aia spun ca mai asteapta un 6 luni macar si repeta analiza.

Mai bine sa slabesti mai lent decat repede si apoi la orice abatere sa pui triplu pe tine, omul trebuie sa manance din toate, insa cu masura !
Mananca si ciocolata, si ce doresti tu, insa in cantitati mici si ocazional.
NU taia tot, intrucat dezobisnuiesti organismul, nu mai stie sa lucreze cu de toate, apoi cand la o adica te ia dorinta, ce faci ?
Te duci odata la o petrecere, ai mancat ceva si te trezesti ca te poti da peste cap, nici abuz, dar nici deloc, un 100 g ciocolata pe saptamana poti manca fara absolut nici o problema.
Oamenii au mancat ciocolata de generatii, nu au avut nimic daca au mancat-o cu masura.
Axeaza-te pe multe legume, carne slaba (Peste, piept pui fara piele fript sau fiert), lactate degresate, un 40 g miez nuca pe zi pentru grasimi esentiale, la salate folosesti f putin ulei extravirgin de Masline si asta e alimentatia sanatoasa.
Cereale Integrale, adica poti manca macar 2 felii de paine integrala curata pe zi, intrucat si ele au multe vitamine si minerale.
Glicemia aia nu avea cum sa fie 20 , chiar, cat a fost ? Si care era limita minima, si care cea maxima pe buletinul de analize ?


buna si multumesc pentru raspunsul detailat.
stai sa raspund in ordine:
-am mai analizat si eu rezultatetle si chiar dc nu sunt in limite unele analize nu sunt f departe de aceste limite, asa cum zici si tu.Nu stiu ce sa zic de deshiratare ca eu beau multa apa, ceai dar si cafea...dar chiar beau licihide multe dar le si elimin repede..sunt mai tot timpul la toaletaChiar in dimineata recoltarii am baut ca sa mi se vada venele ca eu am o problema cu asta
-colesterolul ma enerveaza la maxim: nu stiu sa fi avut probleme parintii sau bunicii mei cu el dar anul trecut tot in nov. am fact analizele si pt prima oara mi-a iesit colesterol 224!!!E in limita de atentie nu la risc dar m-a mirat!!!Oricum aveam cu 12kg mai mult ca acum si mancam dulciuri ca disperata, alte grasimi nu ca nu imi plac .De aia si ajunsesem la 84kg!Acum la 72kg cu regimul mai sanatos alimentar aveam mari asteptari de la colesterolul asta....Ma rog...nu e de luat medicamente si am tot gandesc ca o fi si de la stres, ca restul analizelor sunt in limite: TGO,TGP, bilirubina, trigliceride....
-pai da asa am slabit lent....ca nu sunt in stare sa tin un regim anume si am amncat doar mai putin dar cam din toate.Am pornit de la84.4kg din 4 martie si uite acum am 71.7kg...deci destul de lent
-glicemia mi-a iesit 93!!!Intervalul normal era 60-105.In seara de dinaintea analizelor am mancat ciocolata cu lingurita din aia tartinabila vreo sa zicem 5 lingurite rase...

cam asta e
te pup
__________________
Drumul catre 68kg!!!

Nu ma las ! Anul asta am 68 kg !!!
Start JOI 16.06.2016
crina38, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2099 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1582 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 808 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat