View Single Post
  #62 (permalink)  
Vechi 01 apr 2011, 22:09:06
CrisetenO's Avatar
CrisetenO CrisetenO este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Re: Jurnalul lui Janeline

Citat:
Anterior postat de janeline Vezi mesajul
Saliu, dragă Cristina!

Eu în acest moment al vieții mele sunt vegetariană. Sper ca aceste principii, care vizează nu atât latura materială a mâncării cât considerentele morale și spirituale, să mă întovărășească tot restul vieții mele. Într-un post viitor o să scriu pe îndelete despre toate aspectele care m-au îndemnat să mă aliniez unui stil de alimentație vegetarian. Lui Seb nu-i impun deloc să renunțe la carne așa cum am făcut eu - un angajament de lungă durată. Însă, așa cum i-am spus încă de la începutul regimului Oshawa de purificare și detoxifiere, dacă intră-n horă, apăi hora implică și renunțarea la carne pentru 2-3 chiar 4 luni după cele zece zile de cereale yang. A fost de acord iar asta înseamnă că nu mănâncă carne până-n iunie-iulie. Punct.

Personal, nu o consider deloc o pierdere nutritivă, așa cum o privești tu. Ba chiar văd renunțarea la carne, cu condiția substituirii vitaminelor și proteinelor animale cu unele vegetale, un real avantaj pentru sănătatea corpului și a minții. O văd pe mine și o văd pe el. Suntem mai plini de vitalitate de când nu mai mâncăm carne, ne simțim mai bine și da, mâncăm mai bine ca înainte. Eu pe 1 martie am pus în gură ultima dată carne, niște pate de porc de casă, făcut de maică-mea, iar el cam la vreo săptămână după. Nu ne lipsește carnea deloc, nu-i ducem dorul și asta e foarte bine.

Apoi, mâncarea de fasole e năsănătoasă? E prima dată când aud asta. Pastele sunt nesănătoase? Nu cred. Or fi în condițiile unui abuz, dar nu e cazul nostru. Seb mănâncă cam trei-patru porții pe săptămână iar într-o porție nu sunt mai mult de 70-80 de grame de paste (cântărite înainte de fierbere, adică exact o porție pentru un adult care nu ține regim de slăbire sau de îngrășare). Pastele sunt din grâu dur sau făină integrală de grâu, le fierb al dente, deci un aport grozav de fibre de bună calitate, de vitamine și de proteine. Nu văd de ce ar trebui să-i scot din alimentație cerealele și să le înlocuiesc cu carne, atâta timp cât ele sunt la baza piramidei alimentelor și carnea e indicată în consum ocazional - iar nu invers. Mai degrabă mi se pare nesănătoasă varianta propusă de tine, de plăcintă de spanac cu ou și smântână - adică de când smântâna este așa de sănătoasă? Sau ouăle? Sau micii?

Legat de carbohidrații din meniul meu zilnic, nu vreau să-i cenzurez, atâta timp cât eu mă simt bine cu ei și-mi dau energie pentru toate activitățile mele sportive și non-sportive. Da, câteodată am mâncat cam multe fructe, mi-am dat seama, sau cam multă fasole, și atunci am înțeles abuzul - de calorii, dar și de carbohidrați. Dar, în general, când mănânc vreo 250 de grame de carbohidrați pe zi mă simt excelent. Și nu cred deloc că este o greșeală de nutriție. Nu sunt decât carbohidrați din surse sănătoase, depreparare și neprocesate chimic, câteodată neprocesate nici termic. Nu mănânc plăcinte, dulciuri, zahăr, etc.

Iar proteine consider că am suficiente - între 35 și 55 de grame pe zi sunt tocmai bine. Excesul de proteine este, în cel mai bun caz, eliminat odată cu fecalele. În cel mai urât caz, provoacă boli. Deci eu nu consider că trebuie să sporesc numărul lor doar pentru că toată lumea spune: PROTEINE, MĂNÂNCĂ PROTEINE. Le cunosc rolul și avantajele, dar vorbele care circulă despre cantitatea zilnică necesară sunt exagerări.

Strategia ta de gătit pentru logodnic este, în schimb, o idee foarte bună. O să încep să fac mâncare pentru două zile, ca să nu mai gătesc zilnic. Că atunci când gătesc zilnic, e riscul să tot gust din mâncare... de aia majoritatea bucătarilor sunt grăsuți Cum faci tu macaroanele cu legume la cuptor? Sună foarte delicios și nu mi-a dat prin cap să fac combinația asta până acum.
Salut Janeline,

Eu am vorbit din experienta mea personala: despre carne nu sunt nici eu un mare fan, si daca mananc carne intr-o zi e mare lucru. La fel nu mananc aproape deloc oua si mananc putin peste. Cand nu e post imi mai plac unele lactate: iaurt si branza in special. Bineinteles, a fi vegetariana e alegerea ta. Insa eu personal ma simt rau daca mananc carbo in fiecare seara. Nici nu e vorba de cantitate: carbo, si mai ales carbo + grasime nu sunt buni pentru mine seara. Mancarea de fasole cauzeaza "muzica" in partea din dos, si imi umfla burta ca un balon. De fapt fasolele provoaca aceasta stare, mancarea de fasole e in general nu prea fericita din cauza ca are si grasimi multe (depinde bineinteles de cum o faci).

Logodnicul e la regim de ingrasare: am grija sa iau ingrediente bio (organice) pentru el, si personal mi se pare totusi ca ouale, lactatele, etc, consumate cu moderatie sunt bune. Asta e parerea mea, poate sunt cam tanara. Ii fac inclusiv prajituri -- dar am grija sa fie fara zahar, sa aiba ingrediente din cele mai bune, si in general le fac Montignac daca pot.

Despre macaroane cu legume la cuptor, sunt doua retete de baza.

1. Priima suna asa: se fierb pastele al dente dupa reteta de pe pachet. Legumele (poti lua ce legume vrei, depinde de preferinta, eu de obicei pun vinete, ceapa, morcov, usturoi, rosii, ardei) se taie in bucatele mici, se pun intr-o tigaie si se prajesc intr-o picatura de ulei, punand capacul (ca sa nu se friga). Acum intervine creativitatea ta. Eu de obicei pun acum niste pasta de dovlecei (dovlecel si alte legume pasate), sare, piper, condimente, apoi pun macaroanele si le amestec putin tot in tigaia de teflon. Cand se imprietenesc aromele, scot un vas de Jena, il pregatesc cu putina margarina sau putin ulei, pun combinatia deasupra si adaug deasupra inca putin sos. Tin la cuptor pana scade apa din sos si miroase bine de tot...

2. A doua e asa: se fac macaroanele separat (poti sa le faci al dente sau cum vrei). Tai legumele in bucati mai mari (vinetele le tai de exemplu longitudinal in felii mari), le pui intr-o tava eventual cu putin ulei la cuptor si astepti sa se faca. Cand sunt gata, tai legumele mai mici si pui in farfurie: o portie de macaroane, deasupra legumele, eventual putin sos Stroganoff , si poti garnisi si cu seminte de pin.

Cu mult drag,

Cristina
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]