View Single Post
  #6264 (permalink)  
Vechi 24 mai 2012, 13:18:53
RaluR's Avatar
RaluR RaluR este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 28 feb 2012
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 39
Dieta: Montignac
Date: 168cm, 86.9kg
Mesaje: 258
Aprecieri acordate: 132
Am fost apreciat(a) de 224 ori in 94 mesaje
Implicit Re: Jurnalul mamicilor 2011

Citat:
Anterior postat de simonet Vezi mesajul
Buna Ralu!!
ce ma bucur ca ni te alaturi in gasca!!!
felicitari pentru Mara si pentru reusita de a da jos kg!

Fiindca vb astazi de alaptat, tu mai alaptezi? daca ai renuntat la alaptat, cum ai facut asta?

Multumesc de primire!
Offff... subiect dureros pentru mine... Eu nu mai alaptez de la 8 luni si cateva zile. De la 2 luni jumate am fost nevoita sa suplimentez cu lapte praf. Nu stiu daca are relevanta dar am sani enormi, zic eu, port cupa F. De la bun inceput m-am chinuit. Eu sunt adepta alaptarii cat mai mult timp si sufar enorm ca nu am putut eu insami sa alaptez mai mult. M-am straduit cu mult ceai de chimen/fenicul/anason si cu Lac Caninum CH 7, un remediu homeopat foarte bun (mare atentie, daca va surade ideea, ca in functie de concentratie L.C. poate opri lactatia, deci intrebati medicul inainte) care m-a ajutat o vreme, dar in final am ajuns tot acolo: la un moment dat, cu toate ca o puneam la san de cate ori puteam, Mara a inceput sa ma refuze - nu mai era lapte acolo. Am mai incercat o perioada, dar cand vedea sanul se purta cu el de parca era jucarie, nu hrana. S-a intarcat singura.

Citat:
Anterior postat de simonet Vezi mesajul
poate ca Robert a baut o perioada si din biberon si sanul deja producea mai putin lapte, si a fost mai simplu ...

Vai, aseara i-am dat raisei o sarmaluta si jumatate, nu ne lasa sa mancam fara sa ii dam si ei si plange, tipa, ne trage de haine si ne trage farfuria de sub nas daca nu ii dam si ei, mancam cum v-am spus, sarmalute in foi de vita, si i-am dat si ei carnita amestecata cu smantana, si era asa fericita ca papa
nu voi mai repeta experienta prea curand, cred ca erau de porc sarmalele, ca le-a facut mama si nu am apucat sa o intreb, insa o sa pap pe furis daca e ceva ce ei nu ii pot da
Nu sunt la curent, n-am apucat sa citesc din urma. Cat are Raisa? Dupa poza eu zic ca e la stadiul in care n-ar trebui sa fie asa mare tragedie ca a mancat sarmaluta aia. Bine, nu spun ca ar trebui sa faca parte din meniul ei, dar atata timp cat a gustat numai din mancarea facuta de bunica si nu ai observat sa fi avut dupa vreo reactie nasoala (scaun anormal sau sa-i fie rau), e ok.
E putin ciudat sa vin asa... fara sa stiu ce-ati vorbit si ce nu, dar am avut discutii pe tema organic-non organic cu niste mame, si am ajuns la urmatoarea concluzie, pentru Mara (ca pana la urma fiecare mama face cum crede mai bine): pana la 1 an jumate e bine sa o hranesc cat mai natural si mai home-made, dar neaparat trebuie ca pana ma intorc la serviciu si nu mai am control 100% asupra meselor, sa o obisnuiesc si cu alimente din comert care contin conservanti si alte tampenii. Nu va ganditi la ceva groaznic, nu i-as da Marei ceai Nestea, cum am vazut prin parc ca fac unele, sau snacks cu pizza, doar ca am vorbit cu mame care si-au tinut copiii sub un clopot de sticla si cand au ajuns la 3 ani la gradi s-au umplut de bube si au facut alergii de la mezelurile, painea, lactatele sau chiar legumele din comert.
RaluR, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2153 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1636 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 862 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat