View Single Post
  #7 (permalink)  
Vechi 28 apr 2010, 10:32:53
mihaeka's Avatar
mihaeka mihaeka este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 12 iun 2009
Locaţie: Alba Iulia, Romania
Vârsta: 41
Dieta: mentinere
Date: 170cm, 62.2kg
Mesaje: 26
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Fumatul are vreo legatura cu slabitul sau ingrasatul?

Am dat si un link in postul de mai sus, dar vad ca a fost editat de moderator.

Asta scria acolo, sper ca nu e interzis sa postez

Motivele pentru care fumatorii ard mai repede grasimile din organism si se ingrasa, de regula, imediat dupa ce renunta la fumat sunt de natura genetica, potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta din Statele Unite, informeaza dailymail.co.uk.
Cercetatorii au identificat gena responsabila cu arderea grasimilor din organism si au descoperit ca aceasta devine mult mai activa atunci cand este expusa actiunii fumului de tigara.

Acest studiu ar putea sa explice motivul pentru care fumatorii incep sa se ingrase imediat dupa ce renunta la fumat. Cu toate acestea, sustinatorii campaniilor antifumat au avertizat asupra faptului ca fumatorii se pot folosi de acest studiu pentru a justifica un obicei care ucide anual, numai in Marea Britanie, peste 120.000 de persoane.

Cercetatorii de la Universitatea Cornell din New York au analizat gena AZGP1, care produce o proteina ce grabeste descompunerea grasimilor. Compararea a milioane de celule prelevate din plamanii fumatorilor si nefumatorilor a demonstrat faptul ca aceasta gena produce mai multa proteina in organismul fumatorilor.

Alte studii precedente au demonstrat ca aceasta proteina joaca un rol cheie in procesul de slabire. Cobaii carora li s-a injectat aceasta proteina in organism au inceput sa slabeasca, chiar daca dieta lor nu a suferit nicio schimbare.
sursa: stilfeminin.ro
mihaeka, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1663 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1146 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1147 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat