Subiect: Sunt disperata
View Single Post
  #7 (permalink)  
Vechi 19 feb 2011, 23:38:22
CrisetenO's Avatar
CrisetenO CrisetenO este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Re: Vrei sa afli ceva intreaba-ne!

Citat:
Anterior postat de LaviniaNE Vezi mesajul
E atat de usor sa introduci chestii rele in felul tau de a fi, dar atat de greu sa le scoti... pffff.... o sa incerc in primul rand sa imi formez 3 mese pe zi sa vedem ca doar nu poate fi atat de greu). Primul pas! Dimineata nu e ok daca mananc 2 fructe? Im plac mult si parca ma simt mai bine dupa elesi seara ceva legume sau tot fructe? sa am doar o masa importanta pe zi ? as vrea sa slabesc pana de pasti.Mi-am cam bagat eu in cap ca numai daca nu mananc slabesc...
Draga Lavinia,

Aici incercam toate sa promovam, prin exemplu si prin sfaturi, un stil de viata sanatos, si asta NU se poate face prin infometare. Eu insami am slabit prin infometare inainte sa gasesc acest forum, mi s-a oprit ciclul si am avut foarte multe probleme de sanatate, cu care ma lupt si astazi. Apoi am cazut in anorexie. Abia acum, la trei ani dupa terminarea curei de slabire, incep incetul cu incetul sa-mi revin, desi inca nu am ciclu. Nu te juca cu sanatatea ta, ca nu se intoarce inapoi, iar trupul tau nu poate tolera orice abuz.

Deci: cel putin 1200 kcal pe zi si foarte multa rabdare. Nu iti va folosi cu nimic daca te infometezi pana de Pasti si apoi explodezi si incepi sa mananci fara masura cand te opresti din dieta si iti cere organismul in mod disperat mancare. Trebuie sa nu-ti fie niciodata foarte foame. In jurnalul lui Pufik (poti sa dai un search dupa ea), i-am sugerat un meniu care se pare ca o ajuta acum. Sunt si pe multe alte topicuri multe meniuri sugerate de slabute, care reusesc sa slabeasca foarte frumos mancand sanatos si facand sport. Da, trebuie sa faci si sport, macar sa mergi pe jos foarte mult.

Din nou iti zic: nu te infometa. Nu vei ajunge asa la punctul terminus, ci vei pune din nou cu timpul. Dimineata iti trebuie un mic dejun foarte bun si sanatos, pentru ca din el trebuie sa iti poti incepe ziua si activitatea. Fructele nu sunt chiar asa de bune dimineata pentru ca sunt zaharuri, care iti dau putina energie pentru un timp scurt, dar apoi te obosesc si iti fac foame. Mai bine e sa mananci cereale integrale cu lapte semidegresat (in total 250-300 kcal max), putina paine (sau biscuiti WASA) cu iaurt semidegresat, omleta cu iaurt si ciuperci (acestea fiind doar cateva exemple).

La pranz iti trebuie o mancare cu putine grasimi (ca sa nu te simti greoaie si inceata la cap in restul zilei), deci pune aici multe proteine (proteinele NU se pun pe tine. Ce consuma organismul pentru ca sa faca ADN in celule se consuma, iar restul ies pe partea cealalta), si ceva carbo: carne la gratar cu legume, peste cu legume, mamaliga cu ghiveci, ardei umpluti, sau foarte rar si un pic de orez cu sos tomat. Poti manca aici si niste salata.

Seara iti trebuie ceva usor: omleta, ceva in gen buseuri cu spanac a la Anqutz, supa crema de legume cu putina smantana, salata cu peste, salata cu oua fierte.

Cauta printre dietele pe care le avem in sectiunea diete si cauta una care sa se potriveasca cu tine, dar tine minte: spune nu infometarii si inarmeaza-te cu rabdare.

Cu mult drag,
Cristina
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat