View Single Post
  #91 (permalink)  
Vechi 20 apr 2011, 08:38:51
crissa08's Avatar
crissa08 crissa08 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 29 mar 2010
Locaţie: Tg-Jiu, Romania
Vârsta: 56
Dieta: controlul portiilor
Date: 170cm, 103kg
Mesaje: 5.192
Aprecieri acordate: 194
Am fost apreciat(a) de 283 ori in 192 mesaje
Implicit Re: Jurnal Valeria Heres

Iata cateva chestii interesante scrise de Dr. Menci si gasite de mine pe net:

Voi începe acest volum prin a vă spune că nu e simplu. Unde te duci, unde te întorci, se vorbeşte despre slăbit. Toată lumea ştie o cură, oricine are un vecin care a slăbit „n” kilograme cu regimul „x”, se aude de pastila „z”, sau ceaiul „minune” care, luate așa, după prospect, şi mâncând în continuare ce şi cum mâncai şi înainte „te slăbeşte” 7 kilograme în 10 zile.Iar eu vin să vă spun aşa: Nimic din ce auziţi nu este adevărat! Modalitatea corectă şi sănătoasă de a slăbi este una singură. Atât. ATÂT! Restul e poveste! Sunt încercări de a scurta un drum care trebuie urmat, care necesită ceva efort (în primul rând intelectual, deoarece TREBUIE SĂ ÎNVĂŢĂM PUŢINĂ NUTRIŢIE, ALTFEL NU VOM ŞTI CE AVEM DE FĂCUT, ATÂT PENTRU NOI, CÂT MAI ALES PENTRU FAMILIA NOASTRĂ).
). Să zicem că vecina a ţinut, totuşi, o cură minune... contează şi cum a slăbit! Este sănătoasă sau şi-a dat metabolismul peste cap? Care este tonusul pielii după cură, stă frumos pe muşchi sau atârnă dizgraţios, flasc? Am fost învăţaţi să aşteptăm să ni se dea mură-n gură o cură de slăbit, eventual pe săptămâni, în cadrul căreia, neapărat, să slăbim mult şi repede. Şi după ce am terminat-o să revenim la ceea ce mâncam înainte fără să ne mai îngrăşăm. Problema este că nu-i vina voastră! Este vina iresponsabililor care vă spun că se poate! Şi aceştia sunt peste tot, mass media abundă de articole în ziare, în reviste, pe net, sau reportaje la TV.Dar eu îmi voi face datoria şi vă voi spune părerea mea legată de acest subiect delicat şi incredibil de important – de fapt, aş spune chiar vital – slăbitul. Ceea ce veţi face mai departe este treaba dumneavoastră. Însă, vă rog, încercaţi să nu vă daţi ochii peste cap, răsuflând şi pufnind ceva de genul „uf, e prea complicat”. Puneţi-vă pe treabă, pentru că acesta este motivul pentru care am scris acest volum – aşa se slăbeşte! Chiar nu v-aţi săturat să tot încercaţi să scurtaţi drumul fără rezultate satisfăcătoare?AŞA SE SLĂBEŞTE CORECT ŞI SĂNĂTOS. Punct.
Să începem cu cele trei motive principale pentru care ne îngrăşăm:supraalimentarea;sedentarismul; stilul de viaţă modern (ceea ce este mai complicat decât pare).Adictivitatea alimentelor, plăcerea de a mânca şi obezitatea.
Gusturi artificiale deformate. Dacă aveţi probleme cu greutatea primul lucru de care trebuie să deveniţi conştienţi este faptul că sunteţi dependenţi. Da, dependenţi de alimente.
Atunci când consumăm alimente bogate în glucide de tipul glucozei, zaharozei (pâine, cartof, orez, paste, bomboane, biscuiţi, patiserie, cofetărie, soft drinks) pancreasul endocrin eliberează hormonul insulină în cantitate cu atât mai mare cu cât indexul glicemic (GI) şi încărcătura glicemică (GL) ale produsului sunt mai mari (explicaţii mai pe larg găsiţi la subcapitolul „Indexul glicemic”). Hormonul insulină este cel care transmite creierului semnale de saţietate, determinându-ne, prin scăderea apetitului, să încetăm voluntar consumul de alimente. Spre deosebire de glucoză, fructoza nu declanşează producţia de insulină şi, deci, întârzie apariţia senzaţiei de saţietate, ceea ce echivalează cu a mânca mai mult şi a aduce un aport suplimentar de calorii care îngraşă.
Dacă totuşi am ajuns în situaţia de supraponderali – obezi va trebui să dăm dovadă de mare responsabilitate Faţă de propria sănătate şi să avem o voinţă de fier.
Nu adoptaţi cu naivitate diete minune de slăbit, căci nu există aşa ceva. NU EXISTĂ!
__________________

crissa08, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2276 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1759 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1760 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat