View Single Post
  #97 (permalink)  
Vechi 25 nov 2022, 09:53:42
Sabine_28's Avatar
Sabine_28 Sabine_28 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Dieta: Stil de viata sanatos
Date: 166cm, 89kg
Mesaje: 5.609
Aprecieri acordate: 645
Am fost apreciat(a) de 868 ori in 497 mesaje
Implicit Re: Jurnal nou, ultimul, sa speram :)

Neata fetelor,

Au trecut 2 saptamani deja.
Dimineata 88,6, atat aveam si sambata, apoi m-am porcit, iar eram la 89.

De 3 zile bifez sport dimineata, mi-am propus sa fac 30 de zile, sa devina obisnuinta.

De Black Friday am reusit sa iau toate electrocasnicele ( in afara de uscatorul de rufe pe care il aveam), am economisit cam 1300 de lei. Ma declar multumita.
Mi-am mai luat si Tefal One pot, oala minune pe care o tot lauda lumea, o voi testa cand primesc un pui de tara de la ai mei, sa vedem.
Intre timp ne-am obisnuit cu Airfryerul, e grozav. Am facut la el si chiftelute, au iesit ff bune. Ma ajuta mult ca nu mai stau pe langa aragaz, nu mai sare uleiul din tigaie, si nici nu mai folosesc ulei, eu nu pun deloc, nici cand gatesc cartofii ( ii tin la inmuiat in apa 15 min, sa iasa amidonul).

Am avut programare la diabetolog (pentru ca la Regina Maria unde am abonamentul de la serviciu nu am consultatie de nutritie inclusa, dar am la diabet si mi-a recomandat urmatoarele.
Recomandari
1. Dieta 14000kcal, (jurnal Myfitness pal) cu mese complete, pe modelul farfuriei alimentare: 1/2legume +1/4proteine (peste/oua/lactate/carne/leguminoase) + 1/4 glucide integrale:1-2 felii paine integrala sau cereale integrale (ovaz/hrisca), sau 100-150g paste integrale/orez brun/cartofi dulci Gustari: fructe indice glicemic scazut (capsuni, fructe de padure, kiwi, grepfruit) sau oleaginoase sau iaurt- branzica de vaci FARA PAINE, FARA FAINOS, FARA FRUCTE, FARA DULCE SEARA 2. Activitate fizica moderata:gimnastica de inviorare, mers alert 5000-7000pasi/zi

Eu fac cam 10-15.000 de pasi pe zi, dar se pare ca nu e suficient.

Am inceput sa tin post miercuri si vineri, sa mai scada si trigliceridele si colesterolul, care au iesit cam nasol la analize.

Azi mananc:

Md: fiertura de ovaz cu apa ( mi s-a stricat laptele de migdale), cu putina miere, scortisoara, cateva stafide, mar si seminte, un ceai ( sufar dupa cafea cu lapte, am incercat si cu lapte de migdale sau ulei de cocos, nu mi-a placut)
P: supa crema de broccoli
C: paste integrale cu sos de rosii si ciuperci

Week-end placut!
__________________
" Ai grija de corpul tau. E singurul loc in care esti nevoit sa locuiesti. " - Jim Rohn
Sabine_28, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2417 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1900 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1643 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]