View Single Post
  #992 (permalink)  
Vechi 11 apr 2013, 11:13:15
Khali's Avatar
Khali Khali este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 09 mai 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 42
Date: 165cm, 61.7kg
Mesaje: 1.580
Aprecieri acordate: 364
Am fost apreciat(a) de 1.276 ori in 671 mesaje
Implicit Re: Alimentatia sanatoasa

Eu consider ca intentiile tale sunt bune si extrem de legitime, tu te-ai axat pe partea legata de faptul ca ea e slabuta si are temeri legate de faptul ca s-ar putea ingrasa.
Eu m-am axat pe partea in care ea a deschis un subiect numit "Alimentatie sanatoasa" si a cerut sfaturi pentru un mod de viata sanatos.

Insa tot nu mi se pare normal sa incurajam persoanele de varsta frageda sa manance produse goale nutritiv doar pentru ca sunt slabute.
Iar noi, care avem totusi o varsta de adult, sa ne straduim sa mancam sanatos din cauza ca avem probleme de sanatate sau de greutate...nu vezi undeva lucrul asta cumva ca pe o mica ipocrizie (cu scuzele de rigoare, pentru ca nu folosesc cuvantul cu intentia unei jigniri), ca tu sa studiezi despre regimuri sanatoase si sa le aplici, iar unui copil sa-i spui ca e ok sa manance covrigi, desi tu stii ca produsul ala nu e decat faina alba, drojdie si nu-i aduce niciun aport nutritiv?

Haide sa nu ne mai raportam la mancarea sanatoasa doar cand vedem ca o fata are probleme de greutate, iar uneia slabute sa-i spunem ca e ok sa manance orice doreste.
Stim foarte bine ca mancarea pusa la dispozitie de societatea de azi nu e aceeasi cu ce mancam noi cand eram mici si ca e indicat sa avem grija la ce mancam, nu strica niciodata sa ne preocupam in permanenta de sanatate, chiar si la varste mici.

Fireste ca daca ea ne va detalia stilul ei de viata, vor fi binevenite sfaturile despre ce poate sa faca pentru a avea incredere mai multa in ea, insa personal mereu prefer sa imi dau o parere abia dupa ce am toate datele necesare.
Sunt de acord ca tu te-ai speriat plecand de la premisa ca ea are tendinte de anorexie, insa pana nu ne spune exact ce face, tot ce spunem noi aici sunt simple supozitii...si tot imi voi mentine parerea despre faptul ca nu ar fi indicat sa manance orice, doar ca sa puna grasime pe ea; da, daca e atat de slaba incat asta ii ameninta viata, sunt de acord ca trebuie facut ceva, insa chiar nu pot vorbi in necunostinta de cauza.
__________________
"The six w's: working will win when wishing won't".
"I workout because I can. When I get tired, I remember those who can't and I am grateful".
"I'm a big believer in starting with high standards and raising them. We make progress only when we push ourselves to the highest level. If we don't progress, we backslide into bad habits, laziness and poor attitude."
Khali, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1984 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1467 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Acest membru apreciaza mesajul lui Khali:
anqutz (23 ian 2014)