Re: paine montignac
Citat:
|
Re: paine montignac
Citat:
Am incercat si eu reteta aceasta de paine....dar nu a iesit de nici o culoare:((...mi-a iesit un aluat moale ca si de clatie....a crescut el ce a crescut...dar tot nu s-a ingrosat sa pot sa-i dau forma si l-am pus intr-o forma de chec.....dar nu vreau sa va zic ce am scos din cuptor......:( Este prima mea paine....nu stiu ce nu am facut bine.....mi se parea foarte simpla cand am citit....dar nu mi-a iesit. Va rog sa ma lamuriti si pe mine.... A...am uitat sa specific ca am folosit si faina int de grau si de secara....oare asta sa fie problema??? |
Re: paine montignac
Citat:
Mult succes, nu se poate sa nu iti iasa >:D< |
Re: paine montignac
Si eu la fel fac,Mihaela,din 500 gr de faina si juma de cub de drojdie,cu apa calduta si atat..fara fructoza,lapte etc..Creste f frumos.Si coca sa fie potrivita,daca iese prea moale mai adaugati faina,daca e prea tare mai puneti putina apa:)
|
Re: Cine stie cum se face painea fara mixer sau aparat de facut paine, din faina de secara?
buna, din ce am vazut la painea measi o compar cu a ta, tu pui putina drojdie, la 1 kg de faina se pun 50 grame de drojdie proaspata iar la aparat de facut piine trebuie 3 lingurite de drojdie uscata activa(neaparat activa pentru aparat de facut piine)creste mai bine cu mai multa drojdie pe care o inmoi cu apa calduta si o lingura de faina din cea pregatita,lasi la crescut drojdia 15 minute apoi o pui in faina in care ai adaugat samnaturi si 1, 2 lingurite de sare framanti bine aluatul si lasi la crescut vreo30 de minute apoi formezi piinicile cu un pic de faina pe planseta ca sa nu se lipeasca aluatul de miini, mai lasi inca 30 de minute la crescut si pui in cuptor la foc mic pentru 45 -50 minute sau mai mult daca nu s-a intarit coaja. Piinea trebuie sa se raceasca bine inainte sa o tai(se cruzeste daca o tai cand e fierbinte).Nu o sa iasa din faina integrala piine moale si pufoasa ca din cea alba, dar e buna si e integrala suta la suta, si mai ales cand e facuta de tine e si mai buna.
|
Re: paine APTA 100% montignac
AVENUR =paine apta 100% Monti,SE POATE CONSUMA LA ORICE ORA CU ORICE ALIMENT (substituie Wasa Fibre 24 % fibre care am inteles ca nu se gaseste in RO),avand un IG 35.
INGREDIENTE:300-350 ML APA (sau lapte degresat 0 % MG si fara lactoza) 225 GR TARATE DE OVAZ 150 GR GLUTEN DE GRAU 1/2 CUB DE DROJDIE PROASPATA (se prefera inaintea celei uscate ) UN PRAF DE SARE 2-3 LINGURI DE FRUCTOZA (SAU PUTINA ZAHARINA ,SAU SI MAI BINE FARA INDLCITORI -eu nu folosesc) Glutenul sa fie ultimul ingredient pe care il adaugati ,face aluatul lipicios.Se prepara ca orice paine de casa (se dizolva drojdia in putina apa calduta se adauga sarea ,taratele si glutenul.Se lasa la crescut putin ,se coace 45 min la 180º.Se poate bate un ou si adauga kiteva seminte pedeasupra.Eu am scos din lista semintele ,oul si fructoza. |
Re: paine montignac
Citat:
Dar cum e la ust? Ca nu ma incanta treaba ca e facuta doar din tarata si gluten... In ro gasesti faina Slabesti Mancand (SM ii spunem noi) si are IG mic. Faci painica din ea si e buna, seamana cu painea integrala. Plus ca faina de tipul asteia este un sortiment si pt dulciuri. E o combinatie de tarate, faina de soia, faina integrala si nu mai stiu eu ce pe la ingrediente pe acolo. Si am incercat-o (trimisa din tara) cateva luni si nu m-am ingrasat, am slabit in continure, nu am avut probleme. iar dulciurile ies super bune. Bine, acum nu am mai comandat pt ca daca nu e folosita expira repede. Nu contine conservanti de nic un fel. Si am aruncat cateva pachete pt ca dulciuri fac f. rar. Si nici cu painea nu ma omor. |
Re: paine montignac
Pt mine ca gust e acceptabila ....iese ca o painica moale su o coaja tare .Faina de care vb spunene unde se cumpara . kit kosta .kum arata si o adaugam la lista de produse LA CUMPARATURI CU MONTIGNAC,IN ROMANIA!
|
Re: paine montignac
Citat:
|
Ora este GMT +2. Ora este acum 08:46:02. |
Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4.
Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.