forum.slabute.ro

forum.slabute.ro (http://forum.slabute.ro/)
-   Retete Montignac Faza I - Panificatie (http://forum.slabute.ro/retete-montignac-faza-i-panificatie/)
-   -   paine montignac (http://forum.slabute.ro/retete-montignac-faza-i-panificatie/paine-montignac-831.html)

laurra 14 ian 2011 09:00:10

Re: paine montignac
 
Citat:

Anterior postat de VentoFreddo (Post 467692)
:)) nu masor, pun cam juma de punga de faina, juma de cubulet de drojdie si o lingurita sare..drojdia o topesc in apa calda, si framant tot cu apa calda..in rest fac la fel ca tine, pe hartie pergament..
Din juma de punga de faina imi ies cam 5 painisoare(chifle), eu mananc una la md si al meu restul:))

Mananca si sotul Paine Monty?

simonabalint 24 feb 2011 19:19:11

Re: paine montignac
 
Citat:

Anterior postat de mariy67 (Post 14691)
imi cer scuze,nu am stiut unde sa trec reteta,asa ca am postat aici.
eu cumpar de la plafar faina de grau integrala,si purced la munca.
410 gr.faina+1 plic drojdie uscata dr.oetker,se amesteca bine.
se adauga 300 ml.apa calda,si 1 lgt.(lingurita sare).
le amestec toate cu paletele inelare de la mixer,pun intr-un vas,acopar,las la crescut(in cuptorul neaprins)30.minute.
apoi,scot,mai amestec odata aluatul,dau forma rotunda,pun pe hartie de copt intr-o tava rotunda(sau ce aveti), pudrez bine cu faina acopar si mai las 20 minute.
bag la cuptorul incins,las cam 40-45 minute,cum va place de prajita.
o scot,o ung cu mana cu apa rece,acopar cu o carpa curata,si las la racit.
se mananca dimineata,cu lactate slabe si legume.
sotu meu,nu mai vrea alta paine,iar pe caldura asta,mor sa o fac.
pup fetele curajoase.

Salut!!! Eu sunt noua ...nu prea stiu cu ce se mananca acest site...dar imi place foarte mult.
Am incercat si eu reteta aceasta de paine....dar nu a iesit de nici o culoare:((...mi-a iesit un aluat moale ca si de clatie....a crescut el ce a crescut...dar tot nu s-a ingrosat sa pot sa-i dau forma si l-am pus intr-o forma de chec.....dar nu vreau sa va zic ce am scos din cuptor......:(
Este prima mea paine....nu stiu ce nu am facut bine.....mi se parea foarte simpla cand am citit....dar nu mi-a iesit. Va rog sa ma lamuriti si pe mine....
A...am uitat sa specific ca am folosit si faina int de grau si de secara....oare asta sa fie problema???

Mihaela1006 25 feb 2011 22:00:37

Re: paine montignac
 
Citat:

Anterior postat de simonabalint (Post 543176)
Salut!!! Eu sunt noua ...nu prea stiu cu ce se mananca acest site...dar imi place foarte mult.
Am incercat si eu reteta aceasta de paine....dar nu a iesit de nici o culoare:((...mi-a iesit un aluat moale ca si de clatie....a crescut el ce a crescut...dar tot nu s-a ingrosat sa pot sa-i dau forma si l-am pus intr-o forma de chec.....dar nu vreau sa va zic ce am scos din cuptor......:(
Este prima mea paine....nu stiu ce nu am facut bine.....mi se parea foarte simpla cand am citit....dar nu mi-a iesit. Va rog sa ma lamuriti si pe mine....
A...am uitat sa specific ca am folosit si faina int de grau si de secara....oare asta sa fie problema???

cred ca ai pus prea multa apa... aluatul trebuie sa fie ferm totusi la mana, cam ca cel de cozonac, nu e nici o problema cu faina... coca trebuie sa se tina singura daca ii dai o forma rotunda (nu chiar batoasa, se mai relaxeaza ea putin pe masura ce trece timpul...), nu sa se flescaie imediat ca aluatul de chec. Si eu pun painea in forma dar de cozonac, pentru ca cea de chec e prea mica. Mai nou am descoperit ca o cantitate de 500 de grame de faina (eu amestec faina integrala de grau, secara si orz) creste foarte bine cu o jumatate de cub de drojdie chiar si fara miere sau zahar adaugat, iar in bucatarie trebuie sa fie cald bine. Pentru a doua crestere am incins cuptorul putin si am lasat la crescut aluatul chiar in cuptor - mi-a iesit excelent, doar ca nu trebuie sa tii aluatul la o temperatura prea ridicata. Sau am mai pus tava direct pe calorifer si la fel a crescut binisor. Pentru copt trebuie sa nu uiti sa pui in cuptorul incins sau daca ai lasat-o la crescut in cuptor ii dai drumul la foc mic-mijlociu in functie de cum iti coace cuptorul.
Mult succes, nu se poate sa nu iti iasa >:D<

VentoFreddo 25 feb 2011 22:15:06

Re: paine montignac
 
Si eu la fel fac,Mihaela,din 500 gr de faina si juma de cub de drojdie,cu apa calduta si atat..fara fructoza,lapte etc..Creste f frumos.Si coca sa fie potrivita,daca iese prea moale mai adaugati faina,daca e prea tare mai puneti putina apa:)

Ana teslariu 15 mar 2011 15:36:42

Re: Cine stie cum se face painea fara mixer sau aparat de facut paine, din faina de secara?
 
buna, din ce am vazut la painea measi o compar cu a ta, tu pui putina drojdie, la 1 kg de faina se pun 50 grame de drojdie proaspata iar la aparat de facut piine trebuie 3 lingurite de drojdie uscata activa(neaparat activa pentru aparat de facut piine)creste mai bine cu mai multa drojdie pe care o inmoi cu apa calduta si o lingura de faina din cea pregatita,lasi la crescut drojdia 15 minute apoi o pui in faina in care ai adaugat samnaturi si 1, 2 lingurite de sare framanti bine aluatul si lasi la crescut vreo30 de minute apoi formezi piinicile cu un pic de faina pe planseta ca sa nu se lipeasca aluatul de miini, mai lasi inca 30 de minute la crescut si pui in cuptor la foc mic pentru 45 -50 minute sau mai mult daca nu s-a intarit coaja. Piinea trebuie sa se raceasca bine inainte sa o tai(se cruzeste daca o tai cand e fierbinte).Nu o sa iasa din faina integrala piine moale si pufoasa ca din cea alba, dar e buna si e integrala suta la suta, si mai ales cand e facuta de tine e si mai buna.

nicodhd 18 sep 2011 02:27:14

Re: paine APTA 100% montignac
 
AVENUR =paine apta 100% Monti,SE POATE CONSUMA LA ORICE ORA CU ORICE ALIMENT (substituie Wasa Fibre 24 % fibre care am inteles ca nu se gaseste in RO),avand un IG 35.
INGREDIENTE:300-350 ML APA (sau lapte degresat 0 % MG si fara lactoza)
225 GR TARATE DE OVAZ
150 GR GLUTEN DE GRAU
1/2 CUB DE DROJDIE PROASPATA (se prefera inaintea celei uscate )
UN PRAF DE SARE
2-3 LINGURI DE FRUCTOZA (SAU PUTINA ZAHARINA ,SAU SI MAI BINE FARA INDLCITORI -eu nu folosesc)
Glutenul sa fie ultimul ingredient pe care il adaugati ,face aluatul lipicios.Se prepara ca orice paine de casa (se dizolva drojdia in putina apa calduta se adauga sarea ,taratele si glutenul.Se lasa la crescut putin ,se coace 45 min la 180º.Se poate bate un ou si adauga kiteva seminte pedeasupra.Eu am scos din lista semintele ,oul si fructoza.

VAmedeea 18 sep 2011 08:04:53

Re: paine montignac
 
Citat:

Anterior postat de nicodhd (Post 793416)
AVENUR =paine apta 100% Monti,SE POATE CONSUMA LA ORICE ORA CU ORICE ALIMENT (substituie Wasa Fibre 24 % fibre care am inteles ca nu se gaseste in RO),avand un IG 35.
INGREDIENTE:300-350 ML APA (sau lapte degresat 0 % MG si fara lactoza)
225 GR TARATE DE OVAZ
150 GR GLUTEN DE GRAU
1/2 CUB DE DROJDIE PROASPATA (se prefera inaintea celei uscate )
UN PRAF DE SARE
2-3 LINGURI DE FRUCTOZA (SAU PUTINA ZAHARINA ,SAU SI MAI BINE FARA INDLCITORI -eu nu folosesc)
Glutenul sa fie ultimul ingredient pe care il adaugati ,face aluatul lipicios.Se prepara ca orice paine de casa (se dizolva drojdia in putina apa calduta se adauga sarea ,taratele si glutenul.Se lasa la crescut putin ,se coace 45 min la 180º.Se poate bate un ou si adauga kiteva seminte pedeasupra.Eu am scos din lista semintele ,oul si fructoza.

Interesanta reteta!
Dar cum e la ust?
Ca nu ma incanta treaba ca e facuta doar din tarata si gluten...
In ro gasesti faina Slabesti Mancand (SM ii spunem noi) si are IG mic. Faci painica din ea si e buna, seamana cu painea integrala. Plus ca faina de tipul asteia este un sortiment si pt dulciuri.
E o combinatie de tarate, faina de soia, faina integrala si nu mai stiu eu ce pe la ingrediente pe acolo.
Si am incercat-o (trimisa din tara) cateva luni si nu m-am ingrasat, am slabit in continure, nu am avut probleme. iar dulciurile ies super bune.
Bine, acum nu am mai comandat pt ca daca nu e folosita expira repede. Nu contine conservanti de nic un fel. Si am aruncat cateva pachete pt ca dulciuri fac f. rar. Si nici cu painea nu ma omor.

nicodhd 19 sep 2011 08:35:21

Re: paine montignac
 
Pt mine ca gust e acceptabila ....iese ca o painica moale su o coaja tare .Faina de care vb spunene unde se cumpara . kit kosta .kum arata si o adaugam la lista de produse LA CUMPARATURI CU MONTIGNAC,IN ROMANIA!

VAmedeea 19 sep 2011 10:16:10

Re: paine montignac
 
Citat:

Anterior postat de nicodhd (Post 794334)
Pt mine ca gust e acceptabila ....iese ca o painica moale su o coaja tare .Faina de care vb spunene unde se cumpara . kit kosta .kum arata si o adaugam la lista de produse LA CUMPARATURI CU MONTIGNAC,IN ROMANIA!

Hai ca pt faina rasp acolo!>:D<>:D<>:D<

DexterLab23 28 sep 2011 18:17:57

Re: paine montignac
 
Poate unele/unii nu stiu, dar Nr. 1 cauzator de moarte si boli la/in oameni e GLUTENUL,
da ati citit bine. Chiar mai mult, la persoanele care prezinta o intoleranta la gluten
(oare credeti ca toate persoanele tolereaza glutenul ?!) provoaca automat diabet de tip 1.

Ba chiar cuvantul "gluten" e in latina si tradus inseamna "licipi"

Cu asta ii sfatuiti pe oameni sa isi faca mancarea, cu lipici ??!!

Ce rost are sa renunti la atatea si sa manci lipici in schimb ?

E adevarat ca glutenul se gaseste in grau, secara, orz, ovaz, dar e una cand mananci astea si alta cand manaci o cantitate mai mare extrasa din ele prin procedee chimicale.

P.S. Acest mesaj nu e o gluma !


Ora este GMT +2. Ora este acum 08:46:02.

Powered by vBulletin Versiunea 3.8.4. Copyright ©2000-2024 Jelsoft Enterprises Limited.


SEO by vBSEO