Regimul nr.7 al dr. Oshawa
Această dietă este poate cea mai severă dintre cele propuse de dr. George Oshawa (fondatorul macrobioticii).
Acest regim poate fi repetat de mai multe ori (în grupe de câte 10 zile) cu o pauză de una pâna la cinci zile între două astfel de grupe, timp în care se pot consuma şi alte alimente, de preferinţă tot yang, până când se obţine efectul dorit.
Lichide admise: apa plată sau apa de izvor.
Avantaj: Se pierd cam 7 kg în 10 zile.Cum acţionează acest regim Oshawa: curata organismul de impuritati, elibereaza traseele energetice din corp. Imbunatateste digestia, regleaza secretiile hormonale, iar tenul devine curat si luminos.
Beneficiile pe care le aduce asupra sănătăţii:
- recomandată celor cu dezechilibre energetice Yin şi celor cu boli cronice
- îmbunătăţeşte controlul asupra energiei vitale şi a celei sexuale
- unele cazuri de impotenţă precoce sau impotenţă cauzată de consum excesiv de alcool sau de narcotice, de diabet sau cancer s-au rezolvat
Reţete cu cereale
Turtiţe din grâu
Ingrediente: 500 g grâu curat, 1 linguriţă sare grunjoasă, 150 ml apă.
Mod de preparare: Se macină fin grâul (cu o râşniţă electrică sau cu o moară casnică de uruială), obţinându-se făină integrală, din care se face o cocă cu apă şi sarea. Se lasă la înmuiat 30 de minute, apoi se fac turtiţele, care se coc în tigaie fără ulei, la foc mic.
Plăcintă de grâu cu orez fiert
Ingrediente: 500 g făină de grâu integrală, 200 g orez, 1 linguriţă de sare grunjoasă.
Mod de preparare: Se prepară o cocă cu apă călduţă şi sare din grâu integral şi se fierbe orezul separat cu puţină sare. Se întinde coca cu un făcăleţ pentru a obţine o foaie de plăcintă, dar ceva mai groasă decât cea de la
patiserie. Se pune orezul fiert la mijloc şi se rulează foaia de plăcintă. Se presară puţină făină integrală pe tavă, se aşează 3 rulouri şi se coc la foc iute 10-20 de minute. Se taie în felii groase şi se mănâncă în decurs de 7-10 ore.
”Pilaf” simplu
Ingrediente: 100 g orez, 300 ml apă, 1/2 linguriţă sare grunjoasă.
Mod de preparare: Se spală bine orezul şi se pune la fiert cu apă şi sarea într-un vas de fontă, la foc moderat, 20 de minute.
Supă de orez cu găluşte de grâu
Dintr-o cantitate mică de făină de grâu integral, apă şi sare se face o cocă moale (mai moale decât cea pentru turtiţe) şi se lasă la înmuiat 15-25 minute. Din aceasta se fac găluştele de mărime mică, care se pun în apă clocotită cu sare. Se fierb circa 10 minute, după care se adaugă orez sau făină de orez.