Subiect: Jurnal - Ruxi
View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 27 iun 2010, 22:58:25
Ruxandraaa's Avatar
Ruxandraaa Ruxandraaa este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 27 iun 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 30
Dieta: Fara dulciuri,prajeli.Paine-la masa de dimineata.fructe de 2x pe zi.dupa ora 7 nu mananc.multa apa
Date: 162cm, 50kg
Mesaje: 71
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Post Jurnal - Ruxi

Buna tuturor! Ma numesc Ruxandra si am 16 ani(aproape 17) si sunt clasa a 11-a. Ma bucur foarte mult ca am dat peste acest site si sunt convinsa ca voi slabii cu ajutorul vostru,cu ajutorul sfaturilor voastre.
Ei bine...o data cu pubertatea am inceput in fiecare an sa ma ingras cu cateva kg pana ce cam de 2 -3 ani pur si simplu mi am dat seama ca nu imi mai place ce vad in oglinda,respectiv cum se aseaza hainele pe mine..
Trebuie sa precizez faptul ca vara trecuta ajunsesem la 53-54 kg de la greutatea de a aproximativ 58 kg (in aproape 2 luni ma apucasem sa fac in fiecare zi dimineata si seara cate o ora de exercitii fizice -imi facusem un program cu exercitii alese dupa internet,pe care le mai am si acum scrise intr o agenda si am mai eliminat dulciurile si prajelile dar nu strict..) .
Recunosc si sunt constienta ca am exagerat cu Mc-ul si fast foodurile de genul acesta in ultimii doi ani fiind si de dupa amiaza la scoala, mereu cand veneam spre casa opream mai intai sa mi iau ceva de la patiserie etc si apoi ajungeam acasa si trebuia sa mananc iar.Astfel am ajuns ca pana acum aproximativ o luna si ceva sa am 59-60 de kg la 163 cm ai mei.
Cred ca de un an tot ziceam ca ma apuc iar ca si vara trecuta sa tin regim+o ora de sport pe zi,ca nu mai mananc dulciuri(desii nu sunt o fana a dulciurilor),prajeli etc ca sa fiu in forma ptr vara aceasta. Dar mereu amanam,amanam,amanam.Iar daca ma apucam dura doar 3 zile maxim..
Dar acum o luna jumate m am hotarat.Mi am format singura o dieta (sau poate e mult spus dieta):mananc dimineata oua ,ori paine cu miere,lapte cu cereale fitness, in general ce se mananca dimineata deci nu am redus foarte mult din mancarea de dimineata, dar in cantitati mai mici. apoi la ora 1 imi faceam o salata de fructe respectiv un mar,2 kiwi, o banana ori portocala + morcov.apoi pe la ora 3 supica si pe la ora 6 maxim 7 ultima masa care e variata.. depinde de ce face mama (nu prajeli ptr ca si mama tine regim de un an si cv din cauza unei boli..iar ce isi face tata.. incerc sa nu ma ating prea des ) de exemplu: fasole verde, fripturica cu cartofi fierti , mazare etc sau in unele dati pur si simplu simt nevoia sa mi fac doar o salata de rosie,castravete si ceapa verde cu branza.Fara dulciuri, multa apa si am eliminat de tot sucurile si fast foodurile.M am obisnuit. Si din cand in cand mai fac si o ora de exercitii fizice din pacate(din pacate ca zic din cand in canc)..Cu mancarea m am mai obisnuit dar cu sportul..lenea asta
Mi a fost greu la inceput, dar acum, dupa o luna jumate (si inca poate nu am respectat cu strictete ce am zis mai sus ) am ajuns la 57 de kg uneori mai ajung si la 56 dar depinde de ce mananc in ziua anterioarade la 59-60 kg si vreau sa ajung la 50..Insa parca deja simt ca gata,nu mai pot slabii ptr k mereu greutatea mea variaza de vreo saptama intre 56 si 57..si vreau sa fac acele exercitii fizice care mi au fost asa de ajutor vara trecuta..
Daca imi puteti da sfaturi legate de alimentatie si cum ar trebuii sa mi fac mai bine programul zilnic ptr masa ca sa pot slabii sunt deschisa la orice sfat..Am observat ca daca ma tin de un regim anume si de exercitii fizice pot slabii destul de repede insa vointa trebuie sa am..
In concluzie acum am 57 de kg si vreau sa ajung sa am 50..Astept sfaturi si pareri.Multumesc
Ruxandraaa, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1866 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1349 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 833 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]