View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 01 feb 2010, 06:26:06
ianna's Avatar
ianna ianna este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 iun 2009
Locaţie: IL, Statele Unite ale Americii
Vârsta: 42
Dieta: sanatoasa verde si cu gratare
Date: 170cm, 64kg
Mesaje: 4.305
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 10 ori in 8 mesaje
Implicit Alimentatia cu prea putine calorii

Care este cel mai bun mod de a pierde greutate?

Fără îndoială, cea mai sigură şi cea mai eficientă abordare este de a mânca sănătos şi de a face exercitii fizice, insa sunt persoane care doresc rezultate mai rapide şi recurg, astfel, la practici nesigure, cum ar fi pastile de slabit sau infoametarea. Nici una dintre abordari nu functioneaza pe termen lung şi ambele pot avea consecinţe grave asupra sănătatii. Pentru a accelera pierderea in greutate unele persoane adopta chiar diete cu calorii foarte putine si astfel nu reuşesc să ofere o nutriţie adecvată. Sigur, acestea abordare poate sa le rasplateasca cu scădere în greutate, iniţial, dar în mod inevitabil, ele sfârşesc prin a pune în pericol sănătatea lor globala.

Care sunt consecinţele alimentatiei cu prea putine calorii?

Prea puţine calorii: Cât de Multe este prea puţin?

Aceasta, desigur, depinde de greutatea corporală si de nivel de activitate a unei persoane. Exista calculatoare online(vezi pe portal) care pot calcula cu un nivel echitabil de precizie câte calorii sunt necesare pentru menţinerea greutăţii în funcţie de greutate şi de activitate. Acest lucru ar trebui să fie întotdeauna primul pas întreprins înainte de a începe un program de scădere în greutate. După ce se cunosc câte calorii sunt necesare pentru menţinerea greutăţii, este o chestiune simplă pentru a determina câte calorii sunt necesare pentru a pierde din greutate, la o rată rezonabilă "aproximativ o jumatate de kilogram pe săptămână”. Realizarea implică arderea a unui total de cinci sute calorii in plus în fiecare zi. Acest lucru este cel mai bine realizat prin tăiere două sau trei sute de calorii pe zi din mancare şi de ardere a un extra cu două sau trei sute de calorii, prin exerciţii fizice.

In nici un caz aportul de calorii nu ar trebui să se situeze sub 1000 de calorii pe zi.

Scaderea sub acest nivel face ca organismul să retina ţesutul adipos din organism ca o modalitate de a se proteja împotriva foametei percepute. Acest lucru face foarte dificil pierderea in greutate, ba mai mult ar putea cauza probleme de sănătate, unele chiar foarte grave pentru care nu exista remediu.

Prea puţine calorii pot cauza probleme de sanatate

Care sunt unele dintre problemele medicale văzute în oamenii care mănâncă prea puţine calorii?

La femei, una dintre primele semne poate fi iregularitatea perioadei menstruale sau chiar încetarea completă a menstruaţiei. Când menstruaţia se opreste, riscul pierderii masei osoase creste din cauza lipsei de estrogeni şi a nutriţie proaste. Un nou studiu sugereaza ca masa osoasa scade si dupa ce dieta e incheiata, desi persoana nu mai pierde in greutate!

Cand organismul intra in stadiul „infometarii”(care se poate percepe sau nu) – neprimind necesarul caloric-, exista un risc crescut pentru următoarele:
• scăderea tensiunii arteriale şi a frecvenţei cardiace,
• anomalii de ritm cardiac;
• dezechilibre electrolitice, mai ales potasiu;
• pietre la vezica biliara,
• căderea părului;
• unghii friabile;
• pierderea menstruatiei;
• aparitia părului fin pe tot corpul;
• cresterea aciditatii in stomac, arsuri, gastrita, ulcer;
• ameţeli;
• probleme de concentrare;
• anemie;
• umflarea articulaţiilor;
• oase fragile;
• depresie
• scăderea imunitatii si prin aceasta se pot produce multe alte boli....Poate creşte riscul răcelilor şi gripei in prima instanta...
• Funcţia tiroidiană poate fi afectata, de asemenea, pentru ca corpul încearcă sa se adapte la o stare de foame.

De asemenea neprimind caloriile necesare organismul va fi nevoit sa se hraneasca din ce are, si cum grasimea nu reprezinta hrana necesara, atunci “va apela” la muschi – ca doar ei consuma cea mai multa energie( calorii)-mergand pana la muschiul inimii in cazurile grave. Dupa masa musculara, organismul va trece la distrugerea organelor interne, ficatul fiind primul afectat.

Si atentie..nu exista o ordine anume in imbolnavirea organismului printr-o alimentatie neadecvata !
__________________
rog in profil sa mentionati dieta pe care o tineti -Succes si la un cantar cat mai zgarcit
jurnal Dupa fapta si rasplata
Alimentatia cu prea putine calorii - Slabute.ro
Sfaturi, de prin forum, adunate
Dieta si alaptarea
ianna, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1835 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1318 kcal/zi. Pentru a slăbi 2.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1190 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de ianna; 01 feb 2010 at 06:35:30.
Răspuns cu citat