View Single Post
  #10 (permalink)  
Vechi 19 sep 2009, 10:27:05
karmara's Avatar
karmara karmara este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 22 iul 2009
Locaţie: Brasov/Bucuresti, Romania
Vârsta: 39
Dieta: Nutritionist
Date: 172cm, 71.9kg
Mesaje: 352
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Smile Re: Spirulina si slabitul

Spirulina este folosită în tratamentul anemiei, hepatitelor, gastritelor şi altor procese inflamatorii, al diabetului zaharat dar şi hipoglicemiei, obezităţii, malnutriţiei, în tonifierea pielii şi în afecţiuni cronice ale pielii, îmbunătăţeşte imunitatea.

Este contraindicată pentru bolnavii cu edeme (care reţin apa) sau blocaje ale fluidelor ce irigă abdomenul inferior. De remarcat efectul inhibitor în formarea cancerului de colon, datorită prezenţei pigmentului albastru de phycocianină (o biliproteină). Sînt puţine alimentele care au pigmenţi albaştri. Aceştia – existenţi în spirulină – au efecte astringente şi de remisie a inflamaţiilor. Tot phycocianina este responsabilă de acumularea de aminoacizi în creier, pentru formarea neurotransmiţătorilor, ceea ce măreşte capacităţile mentale ale individului.

Conţinutul bogat în acid gama-linoleic (AGL), ca şi de prostaglandină, face din spirulină un factor de sporire a imunităţii demn de luat în seamă, mai ales de către persoanele care duc lipsă de AGL.

O observaţie interesantă: peretele celular al spirulinei este compus din mucopolizaharide (MPZ) – nişte zaharuri complexe intercalate cu zaharuri simple, aminoacizi şi, uneori, cu proteine. Acestea sînt complet digerabile, putînd înlocui cu succes alte vegetale, seminţe sau chiar alge care conţin greu digerabila celuloză. În plus, MPZ sînt creditate cu capacitatea de a întări ţesuturile corpului uman, făcîndu-le mai elastice şi mai rezistente, avînd şi un efect puternic antiinflamator. Acestea pot veni în ajutorul persoanelor cu activităţi fizice intense, precum şi vîrstnicilor. MPZ sînt utilizate şi pentru întărirea ţesuturilor inimii şi împotriva deprecierii arterelor, putînd proteja sistemul vascular prin reducerea grăsimilor din conţinutul sîngelui.

Problema este că alegerea produselor din spirulină trebuie făcută în raport cu datele individuale şi nu prin generalizarea asupra tuturor persoanelor.

Desigur, producătorii resping ideea aceasta, pentru a nu-şi reduce vînzările. În Statele Unite, utilizarea în scopuri medicale a microalegelor este interzisă – deocamdată – datorită faptului că s-au înregistrat şi efecte negative asupra unor pacienţi. De pildă, apariţia unor tulburări digestive şi a unor dureri de cap, care, deşi sînt considerate indicii de beneficitate a terapiei, sînt uneori prea persistente. Cu cît pacientul este mai grav intoxicat, cu atît mai mică va fi doza de început, lucru pe care nu toţi medicii îl cunosc.

S-a mai observat că, în urma unor clisme, a rezultat o absorbţie incompletă a tabletelor de spirulină la nivel intestinal. Se ştie ca microalgele sînt hidrofile. De aceea, se recomandă zdrobirea tabletelor cu dinţii şi o cantitate mare de lichide. Dacă lichidul nu este o supă caldă, ci pur şi simplu apă rece, atunci este bine să se administreze tableta de spirulină cu o jumătate de oră înainte de masă, pentru a evita diluarea tabletei în sucurile gastrice.

Aşadar, spirulina, ca şi celelalte microalge, este un mijloc terapeutic valoros, dar nu poate fi consumată fără sfatul unor specialişti veritabili.


Asta am gasit la o prima cautare pe net si ma cam mir ca nu am gasit prea multe efecte negative, dar un singur lucru este clar, ca nu e bine sa slabesti intr-un timp atat de scurt si sa nu mananci. Intotdeauna cand se intampla asa, dupa renuntarea la tratament se pun kg inapoi, deocmdata este cam imposibil altfel.
Si in plus oricat de mult sport ai face pielea tot nu ramane ok la un ritm de slabire atat de rapid.

Eu te sfatuiesc sa alegi un stil de viata sanatos si cat mai natural, pe care sa il mentii "all life long".

Oricum, in viitorul indepartat parerea mea este ca se va ajunge ca unii oameni (probabil cine vrea) sa nu mai manance deloc, ci sa-si ia aporturile necesare din diferite pastile,solutii,etc. Deja ne apropiem, daca facem o cominatie de spirulina cu un complex integral de vitamine si cu crom sau alte chestii de genu cred ca se poate supravietui.
Bine, acum suntem in forma de teste si nici macar atat, intr-o 1000 de ani probabil o sa poata fi chiar sanatos sa traim asa si pana la urma daca nu mai mancam o sa avem tmai mult timp pentru alte activitati si + daca nu o sa ne mai gandim la mancare o sa ne umplem gandurile cu altceva.


Ce film am avut.



__________________
Jurnalul meu

Ultima dată editat de Slabuta; 19 sep 2009 at 13:43:21.
Răspuns cu citat