Subiect: Jolye79 - 2014
View Single Post
  #109 (permalink)  
Vechi 27 apr 2014, 17:48:52
tea cris's Avatar
tea cris tea cris este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 24 feb 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 44
Dieta: principii dieta Mihaela Bilic - adaptata
Date: 168cm, 69.3kg
Mesaje: 819
Aprecieri acordate: 2
Am fost apreciat(a) de 26 ori in 20 mesaje
Implicit Re: Jolye79 - 2014

Pai pe primul loc e sanatatea si daca tu te simti mai bine cu tipul asta de alimentatie, inseamna ca nu trebuie sa renunti la ea.
Eu sufar de lipsa de energie de cand m-am reapucat de fumat. Percep foarte clar diferenta in sensul asta.
In ce priveste mobilizarea cu dieta si la mine pe primul loc e sanatatea. Nu ma deranjeaza in primul rand kg in plus (desi au si ele rolul lor negativ), ci faptul ca mananc foarte prost si nesanatos.
De asta si vreau sa intru intr-un program foarte strict, sa ma disciplinez si sa ma reobisnuiesc cu alimentatia sanatoasa.

In ce priveste lasatul de fumat si kg, pot sa-ti spun cum a fost la mine. Eu, dupa ce m-am lasat de fumat, am mai slabit vreo 4 kg. E drept ca am fost foarte atenta la ce mananc si mi-am dat peste mana destul de des. Mi-am mentinut greutatea vreo cateva luni, apoi am mai pus cam 2 kg si m-am mentinut cam un an de zile. Pe urma m-am ingrasat destul de mult, insa nu stiu daca a mai avut la momentul acela legatura neaparat cu fumatul. Pur si simplu m-am ingrasat pentru ca am renuntat la disciplina si nu m-a mai interesat ce si cum mananc. M-am ingrasat de la mancat prost si aiurea, nu neaparat mult. Adica foarte frecvent stau toata ziua nemancata si seara rup tot ce prind.

In prima faza, dupa ce m-am lasat de fumat, am luat suplimente de crom si spirulina, care mi-au fost de ajutor. Spirulina regleaza metabolismul, in general, iar cromul secretia de insulina (prin urmare iti reduce foamea si, in special, nevoia de dulce, care devenise acuta la mine).

Deci... nu e o regula ca trebuie sa te ingrasi daca te lasi de fumat, dupa cum nici nu slabesti neaparat daca te apuci.
tea cris, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1877 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1360 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1103 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]