Subiect: Jurnal Lorey
View Single Post
  #11 (permalink)  
Vechi 24 mai 2010, 11:06:41
jolye79's Avatar
jolye79 jolye79 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 21 mar 2010
Locaţie: CT, Romania
Vârsta: 44
Dieta: hipocalorica
Date: 163cm, 61.8kg
Mesaje: 2.186
Aprecieri acordate: 98
Am fost apreciat(a) de 530 ori in 366 mesaje
Implicit Re: Jurnal Lorey

Citat:
Anterior postat de Lorey Vezi mesajul
Buna si sa-ti traiasca bebele!!!
Am observat ca si tu ai inceout de undeva de la 76 kg. De cand ai inceput? Tii dieta hipocalorica? Cum e?
Scuze daca sunt prea multe intrebari deodata
Oricum, felicitari si multa bafta in continuare!
Pupici!
Sa-mi traiasca, multumesc...ambii bebei!!! (am 2)
De fapt eu am inceput de la 80 kg pe care le aveam in noiembrie, anul trecut, dupa ce-am nascut, dar primele 4 s-au dus fara sa le monitorizez. Cand m-am apucat sa fiu mai atenta la ce mananc (prin februarie-martie) au inceput sa se duca usor-usor. Acum pierd, in medie, 900 grame pe saptamana.
Cum? Foarte simplu, nici eu nu ma asteptam sa merga asa usor!
Am mai scris la o mamica in jurnal cam cum fac, copiez si aici textul:
Tin hipocalorica si faza e ca mananci orice, dar in limita unui numar de calorii prestabilit. Ce trebuie sa faci : iti analizezi un meniu dintr-o zi obisnuita si calculezi cam cate calorii mananci in respectiva zi. Apoi tai 200 - 300 de calorii si....gata, tii dieta hipocalorica!
Bine, nu poti nici sa manaci toata ziua ciocolata - chiar daca te incadrezi in numarul de calorii - pentru ca asa nu slabesti si te si imbolnavesti. Ideea e ca trebuie sa-ti fixezi un orar strict de masa - 3 mese pe zi si doua gustari - si sa mananci cat mai sanatos posibil. Si o sa vezi ca din mancare sanatoasa o sa te simti foarte satula si nici nu o sa mai ai tendinta de a gusta si altceva.
Eu am facut asa : am eliminat uleiul din alimentatie, cu exceptia uleiului de masline pe care il pun la salate, cam o lingurita (deci nu mai gatesc nimic cu ulei iar membrii familiei s-au conformat fara comentarii), nu mai beau niciun fel de suc, nici macar fresh-uri (mai bine mananci fructul ca atare, e mult mai sanatos decat zeama aia fara fibre), am eliminat produsele de patiserie dupa care muream (nici nu mai tin minte de cand n-am mai mancat...si nici nu mi-e pofta) si am redus dulciurile (pentru ca nu am fost niciodata o impatimita a dulciurilor nu le-am eliminat de tot, ci doar le-am redus cantitativ). Adica mai mananc din cand in cand cate o patratica sau doua de ciocolata, dar cam atat.
De asemenea, fara carbohidrati seara, adica fara paine, cartofi, orez, paste, si fara leguminoase (fasole, mazare...).
__________________
Jurnal 2010
Jurnal Jolye79

Jurnal 2014 http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...4-a-12483.html
jolye79, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1951 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1434 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1435 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]