MANCARE DE CARTOFI CU ARDEI CAPIA
Ingrediente
- 2 kg cartofi
- 4 ardei capia
- 5 rosii
- 3 cepe
- 1 catel usturoi
- 3 legaturi de patrunjel verde
- sare,piper,ulei
Mod de preparare
- Se curata cartofii si se taie felii rotunde
- Se taie ceapa si ardeii mici
- Se curata usturoiul
- Rosiile se spala si se taie felii rotunde
- Se taie verdeatza marunt
- Se calesc putin in ulei cu sare ceapa si ardeii capia
- Intr-o cratita adanca se pune mai intai o parte din amestecul calit de ceapa cu ardei, apoi un rand de cartofi, apoi alta parte din amestecul de legume calite, alt strat de cartofi si apoi inca o data repetati figura, iar la final peste ultimul strat de cartofi puneti feliile de rosii.
- Adaugati sare pipe si usturoiul
- Se presara verdeata deasupra
- Puneti apa si destul ulei (conteaza sa fie ceva mai mult ulei).Partea lichida trebuie sa ajunga la ultimul strat de cartofi, sa nu ii acopere complet insa sa fie destul sos ca altfel nu iese gustoasa..ies cartofii uscati.
- Se da totul la cuptor (la cuptor iese mai gustoasa decat pe ochiul de aragaz)