View Single Post
  #13 (permalink)  
Vechi 16 nov 2009, 22:44:59
dara's Avatar
dara dara este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 27 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 47
Dieta: deficit caloric 500 sport+500 hipocalorica+GL
Date: 160cm, 66.9kg
Mesaje: 1.473
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 5 ori in 3 mesaje
Implicit Re: Binge eating - Hiperfagie - Mancat compulsiv/in exces

Ai dreptate, Slabuta, chiar e greu, ca nu traim in conditii ideale, nu cred ca ai deviat. Poate iubirea ti-a umplut golul. Si mie mi-l umple, dar ma ambitionez sa mi-l umplu si singura sau nu-l mai simt, sa nu mai apara.

Citeam pe un site ca si foamea o asociem cu golul, vidul. Si plictiseala la fel. Sau persoanele care simt acest gol incearca sa nu ramana singure.

Sunt mai multe cai, o data chiar daca simtim emotiile 'negative' sau senzatia de gol, sa nu mancam si o alta cale sa nu le mai generam. Ca ele vin de la niste ganduri.

Oricum citeam ca de ex. cei cu personalitate tip borderline, care simt aceasta senzatie de vid, chiar s-a constatat ca-si suprima mai greu emotiile, s-a constatat la RMN (IRM) sau asa ceva. Si atunci daca nu se remite starea, am cautat un metoda exterioara de a le opri.
Dar se poate invata si comportamental sa le oprim altfel.

Sau uneori din cauza 'vidului' dorim sa simtim ceva...si mancam, fumam, facem tot felul de comportamente 'compulsive' ca sa simtim ceva. Ce putem face e sa gasim unele sanatoase. Si treptat sa lucram si sa nu mai simtim acel gol.
Răspuns cu citat