View Single Post
  #14 (permalink)  
Vechi 27 apr 2012, 20:32:37
fit4life's Avatar
fit4life fit4life este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 29 feb 2012
Locaţie: Bruxelles/Cluj-Napoca, Belgia
Vârsta: 38
Dieta: alimentatie sanatoasa si mult sport
Date: 163cm, 49kg
Mesaje: 55
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Cate kilograme cantareste un centimetru?

Pentru inceput, grasimea nu se transforma in masa musculara. Prin sport si alimentatie corecta, grasimea se arde si se castiga masa musculara. Cand cele doua au loc in acelasi timp poate avea loc fenomenul asta - pierzi cm dar nu kg. Se poate chiar intampla sa scazi cm si sa creasca kg, pentru ca muschii cantaresc mai mult decat grasimea (am patit si eu chestia asta in urma cu vreun an deci nu-mi ziceti ca nu e adevarat). Dar asta nu e neaparat un lucru rau, de aceea mai ales cand faci sport e bine sa folosesti atat cantarul cat si cm pentru masurat. Sau mai "stiintific" masori procentul de grasime corporala. Daca ala a scazut un pic e de bine

Citat:
Si mai e o chestiune. Daca ai masa musculara cat de cat la tinerete, iti ramane la fel pana mori.
Asta nu e chiar adevarat si nu o spun doar eu ci specialisti in domeniu. Masa musculara se pierde cu varsta iar procesul e accelerat dupa 40 de ani. Poti sa incetinesti fenomenul facand exercitii cu greutati (si nu ma refer neaparat la a ridica 20 kg, exercitii normale cu gantere de 1-2 kg sunt suficiente), dar din pacate specia umana e "programata" in felul asta.

Citat:
mie mi se cunosc muschii la picioare si brate.. dar in rest am numai grasimeee.(muschii is pierduti sub grasime.
si nu cred ca pot scapa vreodata..decat daca ma infometez.. sau fac sport 4 ore pe zi
Daca te infometezi o sa pierzi si mai multi muschi. Cand daca te infometezi zile la rand organismul intra intr-o faza de aparare sa zic asa si va folosi din muschi pentru a-si lua energia de care are nevoie in loc sa i-a din grasime. E o lunga teorie pe acolo, nu o sa o scriu pe toata dar se gaseste usor pe net daca ai chef de citit O alimentatie echilibrata, cu accent un pic mai mare pe proteine si sport tot moderat care sa includa si exercitii de tonifiere nu doar cardio ajuta sa scoti muschii de sub grasime.
__________________
fit4life, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
fit4life, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1799 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1282 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat