Subiect: Jurnal LoLy
View Single Post
  #14 (permalink)  
Vechi 01 apr 2010, 23:28:34
VAmedeea's Avatar
VAmedeea VAmedeea este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 mar 2010
Locaţie: La Spezia, Italia
Vârsta: 38
Dieta: ECHILIBRU
Date: 168cm, 68kg
Mesaje: 6.500
Aprecieri acordate: 1.864
Am fost apreciat(a) de 742 ori in 334 mesaje
Smile Re: Jurnal LoLy

Citat:
Anterior postat de LoLy Vezi mesajul
Iata-ma si pe mine aici.Exact azi pt ca e 1 apr si poate fi o pacaleala (daca nu voi reusi pt ca stiu ca e un drum lung si anevoios).Dupa o luna de zile de cand bantui pe forum m-am decis sa-mi fac si eu un jurnal ( de fapt cu un mic imbold primit de la alte ``Slabute`` pt.care le multumesc mult)
Pe data de 1 martie,adica de Martisor am avut de facut o vizita la cardiolog,care m-a trezit la realitate.Dupa ce m-a tinut o ora intreaga pe ghimpi pana a durat vizita mi-a dat verdictul:OBEZA,HIPERTENSIUNE 1.Inima nu a fost inca afectata,dar pt.a evita acest lucru exista doar un singur remediu:SLABIREA Mi-a spus sa fac dieta hipocalorica si fara sare
Usor de spus--mai greu de facut,dar hotararea a fost luata:TREBUIE SA SLABESC! si spre norocul meu am gasit acest site din intamplare pe net care trebuie sa recunosc ca mi-a fost de mare ajutor.
M-am cantarit.Era sa lesin.107 kg.Am fost intotdeauna cu o greutate normala,dar a doua sarcina,la 35 de ani mi-a revolutionat organismul.In timpul sarcinii am pus pe mine 30 de kg de care de atunci nu mai pot scapa.Adevarul e ca pana acum nici nu prea ma interesa.
Am fugit la magazin si mi-am cumparat step,iar bicicleta de cam.si stepperul prafuite si abandonate in camara mi le-am curatat frumos si le-am adus din nou inauntru in dormitor.Am eliminat toate bauturile cu zahar.Nu mai folosesc nici zahar.Nu mai mananc dulciuri,fripturi,gras si am inceput sa fac gimnastica.La inceput nu rezistam mai mult de 5-10 minute,dar eram constienta ca nu se poate pretinde prea mult de la un corp care de ani de zile a dus o viata sedentara.Nu mi-am redus caloriile drastic,ci doar cu 5-600 deocamdata pt ca vreau ceva pe termen lung.
Am slabit 3 kg,desi eu mi-am pus 4 pt aceasta luna,dar nu m-am stresat si nu am suferit de foame
Bine ai venit printre noi.
Ma bucur ca te-ai hotarat sa iti schimbi stilul de viata, chiar si impinsa de cardiolog. Despre sare, are dreptate medicul, ar cam fi cazul sa renunti de tot la ea, mai ales ca ai hipertensiune. Nu e usor, dar nici imposibil. Eu am reusit. In ptima faza am redus cant de sare pe care o foloseam, dupa am inceput sa manac treptat mancarurile fara sare. Iar produsele semipreparate incerc sa le evit, la fel conservele, colorantii, etc. Toate chestiile care ne fac rau. Spor la treaba si ma bucur ca nu te infometezi. De fapt, asa si trebuie sa fie o dieta sanatoasa.
Pupici!
__________________
"Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost." (Nicolae Iorga)

INDICELE GLICEMIC
VAmedeea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1900 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1383 kcal/zi. Pentru a slăbi 1 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1642 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]