View Single Post
  #17 (permalink)  
Vechi 20 ian 2010, 14:18:42
ianna's Avatar
ianna ianna este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 iun 2009
Locaţie: IL, Statele Unite ale Americii
Vârsta: 42
Dieta: sanatoasa verde si cu gratare
Date: 170cm, 64kg
Mesaje: 4.305
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 10 ori in 8 mesaje
Implicit re: Cate kg ati pus in timpul sarcinii?

acum nu vreau sa ma bag aiurea si nu ma iau de nici una dintre voi- ba din contra va dau dreptate la amandoua.

in cazu meu - edy a stat 3 sapt in spital dupa nastere si n-am putut sa-i dau san(nici cand l-am adus acasa) DAR aici doctorii si asistentele stau langa tine efectiv...te trimit la cursuri gratuite doar doar sa ajungi sa alaptezi intr-un fel sau altul. Si m-am pompat... mi-a fost extraordinar de greu si dureros..cred ca am incercat vreo 4 pompe si nu mai zic cate cupe ...ptr ca eu nu am sfarcurile foarte mari. Pana la urma ...dupa incercarea a 4 pompe...si cred ca toate cremele din farmacie pe aceasta problema...am reusit!... nu ma pompam la ambii sani deodata...ci pe rand ...si cu pauze de 1-2 min...dupa 5-10 min. Dar eu am rezistat vitejeste ...probabil...ptr ca vedeam alaptatul ca singurul lucru care il pot face pentru Edy ...avand in vedere situatia...

Acu eu va zic asta ptr viitoare mamici....

nu-i de condamnat ce a facut camynechita... probabil ca in Romania ...fata de cum e aici... nici doctorii si nici societatea nu incurajeaza si nu evidentiaza avantajele alaptatului.

Aici pana si in supermarket mare exista o camera special amenajata ptr alaptare(cu pompa deja...tu doar pui la ea cupele) -"Nursing room".

La spital se fac cursuri gratuite ptr viitoarele mamici si exista in fiecare spital (nu stiu cate ...am sa zic una sigur) o persoana specializata pe alaptare - infant feeding - si cand nasti - vine si iti face instructajul (chiar daca ai facut cursurile inainte). Cazu meu ... a venit si mi-a aratat si a stat cu mine ..langa mine in nursing room-ul din spital...sa vada ce au pompele/cupele si cum putem imbunatati situatia.

Plus exista o persoana care dupa ce nasti vine si te pune sa completezi un formular si sta de vorba cu tine (cum a fost in cazu meu) ca sa se asigure ca tu ca mama esti ok psihic dupa nastere- un fel de psiholog.

Si ca sa intelegeti si mai bine cat de important e alaptatul....sau mai bine zis...cat de mult considera americanii ca laptele mamei e f important

Edy pe la 2 luni a facut fisuri anale ptr ca laptele meu era foarte gras si facea cacanetz precum semintzele de susan si il zgaria...plus a facut o intoleranta la lactoza . Bun... l-au trecut pe lapte praf...cel mai sensibil..nici macar soia... fara pic de lactoza...mai mult praf alb cu vitamine DAR pe mine m-au rugat sa continui sa ma pompez si sa stochez laptele in congelator. Mi-au dat instructaj pe cat sa pun congelatorul etc cat si bidonase si pungi speciale de stocare a laptelui.... din pacate Edy nu si-a revenit decat acu la 10 luni so a trebuit sa arunc laptele.. bine intre timp... ca mi s-a stricat si frigideru la un mom dat ...boing...asta e alta mancare de peste...


Cu alte cuvinte... daca aveti lapte... nu-l irositi... nu o fi chiar asa lipsit de importanta daca astia fac tot ce le sta in putere sa convinga o mama ca TREBUIE sa-i dea laptele ei copilului....

Acum daca nu aveti... nu e nimic de condamnat ...asta e... multe mamici care nasc prin cezariana nu au lapte...sau nu le porneste laptele la timp....si bebelusii sunt hraniti cu lapte praf si apoi macarea solida este introdusa mai devreme decat la un copil care inca bea laptic matern.

Pana la urma si alaptatul este o optiune personala...dar sa stiti ca sanii nu de la alaptat se strica neaparat ci de la cat de imensi cresc in timpul sarcinii (eu ajunsesem de la 34C la 40D ...si pe ultima suta nici n-am mai purtat sutien ca nu mai gaseam marimea )si apoi de la slabitul subit dupa nastere. Eu zic ca continui sa am sani frumosi... bine nu mai sunt asa zvelti ca la 18 ani dar nu s-au lasat prea mult si nici nu s-au stafidit.
__________________
rog in profil sa mentionati dieta pe care o tineti -Succes si la un cantar cat mai zgarcit
jurnal Dupa fapta si rasplata
Alimentatia cu prea putine calorii - Slabute.ro
Sfaturi, de prin forum, adunate
Dieta si alaptarea
ianna, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1835 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1318 kcal/zi. Pentru a slăbi 2.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1190 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de ianna; 20 ian 2010 at 14:23:07.
Răspuns cu citat