View Single Post
  #19 (permalink)  
Vechi 22 apr 2010, 00:51:22
ianna's Avatar
ianna ianna este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 iun 2009
Locaţie: IL, Statele Unite ale Americii
Vârsta: 42
Dieta: sanatoasa verde si cu gratare
Date: 170cm, 64kg
Mesaje: 4.305
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 10 ori in 8 mesaje
Implicit Re: Dieta in timpul alaptarii

Citat:
Anterior postat de Nadia18 Vezi mesajul
Buna seara!
sunt f noua pe aici, asa ca va rog sa imi scuzati neindemanarea de inceput.
nu stiam pe unde sa ma bag in seama, asa ca am facut-o la acest topic pentru urmatoarele motive: sunt mamica unui bebe superb de 7 luni, inca mai alaptez, am alaptat exclusiv pana la 6 luni si am de gand sa mai alaptez atat cat va fi posibil. in sarcina nu am acumulat foarte multe kg (15), am avut o sarcina frumoasa, usoara, fara pofte. problema la mine a inceput dupa ce am nascut, in sensul ca atunci m-au apucat si pe mine poftele. si nu m-am abtinut. drept urmare....car in spate (si in fata, intre noi fie vorba), vreo 9 kg pe care nu mi le mai doresc sub nicio forma. nu stiu sa spun exact cate din aceste kg au fost acumulate dupa ce am nascut, pentru ca al meu cantar a ramas fara baterie exact cand am iesit din maternitate si nici nu mi-am mai batut capul atunci cu problema asta.
dar acum, cand incerc sa pun pe mine un tricou "vintage" (adica din garderoba de acum doua veri), am oroarea sa constat ca se muleaza pe o burta hidoasa, de manelist (fara ofensa pentru cei care prefera genul, n-am nimic impotriva dar nici in comun). si pe cat de mult mi-am adorat burtica atunci cand avea un bebe in ea, pe atat de mult o detest acum.
in alta ordine de idei, sunt perfect de acord cu voi ca nu se poate pune problema unei diete in perioada alaptarii, dar un stil de viata sanatos si un regim alimentar corespunzator sunt binevenite in orice moment.
asa ca nu-mi ramane altceva de facut decat sa ma inspir de la voi, sa va urmaresc si sa va urmez sfaturile.
ma bucur ca v-am gasit si imi cer scuze inca de pe acum pentru eventualele intarzieri la raspunsuri, pentru lipsa promptitudinii, dar din pacate nu am atata timp sa socializez pe net cat mi-as dori. sper sa nu deranjeze eventualele intrebari care poate vi se vor parea banale, dar nu uitati ca sunt novice pe aici.
toata admiratia mea pentru voi, pentru ca sunteti ambitioase si pentru ceea ce faceti pe acest site! felicitari!
acum as mai fi vrut sa studiez site-ul, dar ne pregatim de baita. poate ne auzim mai tarziu, sau maine, revin cu mai multe detalii.
numai bine!

Nadia bine ai venit printre noisi la un cantar cat mai zgarcit

Avand in vedere ca inca alaptezi nu ti-as recomanda sub nici o forma o dieta drastica, chiar daca laptele nu mai constituie mancarica de baza. Dupa mesajul scris trag concluzia ca esti o mamica destul de bine informata si nu ma voi teme ca te vei infometa .

Pentru inceput incepe cu "renuntarile"...lasa grasimile, prajeala, sucurile, dulciurile, pufuleti (rontzaieli nesanatoase) si reduce considerabil painea- maxim 2 felii pe zi.

Incepe sportul lejer ...mers pe jos...plimbari cu copilul... dar nimic care sa te solicite prea mult... de ce? consumi mai mult decat crezi cu alaptatul doar...daca mai adugi si sportul ...plus o dieta mai echilibrata ...deja ai un deficit caloric mare care duce la slabit (important este sa fie si sanatos!...si fara urmari nedorite - scaderea in cantitate sau stoparea completa a laptelui).

Daca arunci o privire prin jurnalele mamicilor care inca alapteaza ai sa vezi cat de frumos slabesc fara sa se simta la dieta

Mult succes si astept vesti de la tine...Poate chiar ne-ar ajuta in sfaturi mai concrete daca vedem si un meniu zilnic
__________________
rog in profil sa mentionati dieta pe care o tineti -Succes si la un cantar cat mai zgarcit
jurnal Dupa fapta si rasplata
Alimentatia cu prea putine calorii - Slabute.ro
Sfaturi, de prin forum, adunate
Dieta si alaptarea
ianna, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1835 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1318 kcal/zi. Pentru a slăbi 2.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1190 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat