View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 23 oct 2013, 11:04:50
Kclaudyia's Avatar
Kclaudyia Kclaudyia este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 05 nov 2009
Locaţie: Bacau, Romania
Vârsta: 41
Dieta: alimentatie echilibrata
Date: 170cm, 75kg
Mesaje: 7.372
Aprecieri acordate: 4.845
Am fost apreciat(a) de 4.016 ori in 2.323 mesaje
Implicit Re: Alimentatia mea necorespunzatoare !

Buna si bine ai venit!

In primul rand as vrea sa te intreb ce varsta ai..
In al doilea rand si celo mai important e ca as vrea sa iti trag un semnal de alarma aspura alimentatiei, care intr-adevara e necorepsunzatoare!!! Si nu ptr ca mananci prea multe fructe.. sau prea mult cantitativ ci ptr ca mananci PREA PUTIN!!!!!
Cum poti sa spui ca mananci prea mult, cand tu ai meniuri de nici 1000 de calorii??
Daca vrei sa slabesti sanatos, oferindu-i organismului toti nutrientii necesari sa funztioneze normal, trebuie sa mananci cel putin 1200 de calorii.
A slabi nu inseamna doar sa reduci numarul caloriilor ingerate, ci in primul rand sa mananci alimente cu un aport mare de nutrienti (vitamine, minerale, fibre, etc)
Trebuie sa iti imaginezi ca organismul tau e o masinarie care functioneaza pe baza de energie, deci cu cat ii dai combustibil mai bun, cu atat el va rezista mai mult..

O slabire sanatoasa inseamna nu mai mult de 0.5 kg pe saptamana.. Hai, maxim 1 kg.. Ce e peste inseamna deja infometare. Infometarea inseamna boala, inseamna efect yo-yo. Adica pui la loc mai mult decat ai dat, dupa ce slabesti cat doresti..

Tu trebuie sa pui pe primul plan sanatatea.. Daca nu mananci cat trebuie vei avea de suferit, in sensul ca sistemul tau imnuitar va suferi, te vei imbolnavi mai usor, iti vei incetini metabolismul, te vei simti fara energie, fara vlaga..

Sport faci? Daca nu, ar trebui sa faci si miscare..
Miscare + dieta sanatoasa e cheia succesului!

Ptr mai multe informatii citeste aici: Cura de slabire sanatoasa - Slabute.ro

As vrea sa imi dai mai multe detalii despre tine, cati ani ai, ce stil de viata ai, etc.. Astefl putem sa iti dam mai multe sfaturi, conform stilului tau de viata.

Inca o data subliniez: TREBUIE sa mananci mai mult, fa-ti un program de mese fix, sa ai 3 mese principale si doua gustari.
Nu sari peste micul dejun, mananca bine la MD si la pranz, iar cina sa fie mai usurica (in general se recomanda o cina compusa din proteine si legume)..
Mananca fructe, legume multe, proteine slabe (carne de pui, curcan, peste, vita, chiar si porc slab), cereale integrale FARA ZAHAR, grasimi bune (oleaginoase: nuci, migldale, seminte crude, alune crude, ulei de masline, avocado, peste, etc)
Si nu uita miscarea! E un element foarte important, nu doar ptr slabire, ci si pentru sanatate! Sportul iti da energie, iti da sanatate!!
Kclaudyia, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1993 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1476 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1219 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Acest membru apreciaza mesajul lui Kclaudyia:
andreea2277 (25 oct 2013)