View Single Post
  #2578 (permalink)  
Vechi 04 aug 2011, 08:58:36
VAmedeea's Avatar
VAmedeea VAmedeea este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 mar 2010
Locaţie: La Spezia, Italia
Vârsta: 38
Dieta: ECHILIBRU
Date: 168cm, 68kg
Mesaje: 6.500
Aprecieri acordate: 1.864
Am fost apreciat(a) de 742 ori in 334 mesaje
Implicit Re: Gasca fetelor care tin Montignac partea IX

Citat:
Anterior postat de Sylvester Vezi mesajul
LISTA :

1. Unde gasim smantana de soia pe care o tot lauda Monti in carti si retete? Sincer, pe mine nu m-a interesat smantana asta, dara aici e pusa pe acelasi raft cu produsele lactate, intr-un colt.

2. TOATE retetele din cartea lui Monti cu cele 100 de retete sunt pentru Faza I?
Da
3. Cum gatiti nautul? Il luati gata-fiert sau il fierbeti voi? Eu il fierc acasa, nu prea am vazut aici la conserva, bine, nici nu am cautata. Asta pt ca are sare in primul rand. Dar oricum e mai sanatos sa il iei uscat, il pui o noapte la inmuiat, iar de dimi il fierbi cam o ora si e gata. Apoi il gatesti dupa cum iti place. Mie cel mai mult mi-a placut falafel. Teteta e pe forum, una de-a slabutei.

4. Am vazut ca lintea verde e ceva mai conforma decat cea rosie, galbena... Cea verde are IG 25, restul 30, parca... Pot sa pun in salata mea verde 3-4 linguri de linte fiarta, in loc de seminte de dovleac sau mai stiu eu de care? Cum stiu ca e fiarta lintea? Cand e moale, ca orezul? Toate tipurile de linte sunt conforme, sa stii ca diferenta intre ele e nesemnificativa. Lintea e moale cand e fiarta, desi o poti lasa si mai dura, dupa cum iti place. De obicei scrie pe ambalaj cate minute sa o fierbi. Eu o las mai tare, asa imi place, sa o rontai. O poti pune fara probleme in salata.

5. Branza 0% pentru MD glucidic pe care am gasit-o este doar cea plina de zer... In toate supermarket-urile cea vrac (care nici nu ai de unde sti ca e chiar 0% e cea cu zer). Am mai gasit la Lacteea branza dietetica, 0,1, dar e tot cremoasa si pare ca are mult zer... De care sa cumpar pentru un MP glucidic, cu paine conforma, gem conform? Nu exista branza tare si fara grasimi. Asa ca ai 2 solutii: ori renunti la branza degresata, ori cumperi din aceasta plina de zer. Eu una as inlocui-o cu iaurtul natural.

6.Am luat branza si de oaie de capra in locul celei de vaca. Monti nu face diferenta intre ele, desi vad ca in retetele lui apare mai mult cea de capra decat oricare alta... Ce spuneti? Sincer, mie imi plac mai mult branza de capra si cea de oaie. Stiu doar ca sunt mai grase aceste branzeturi decat cea de vaca. In rest nu ma pronunt ca nu sunt sigura, dar la gust clar sunt mai bune.

7.Am gasit iaurt de oaie si chiar de capra- e mai bun ca cel de vaca, chiar daca are 4-5% grasime?! Eu acum citesc o carte despre candida in care se vb si despre intoleranta alimentara si alergii. Se pare ca produsele din lapte de vasa si cele din soia, consumate zilnic (sau des), pot da o anumita intoleranta organismului, balonari, dureri de cap, etc. Anumite neplaceri pe care in mod normal nu le-ai pune pe seama alimentatiei.
La un moment dat este dat un studiu de caz in care unui copil cu intoleranta la lactoza, i s-a recomandat laptele si produsele din soia. Insa copilul dupa cateva saptamani a inceput sa aiba tot felul de neplaceri, accese de voma, stari de oboseala, diaree, etc. Dupa mai multi medici, un homeopat a recomandat inlocuirea produselor de soia, acelor din lapte de vaca, cu cele din lapte de capra. Si copilul s-a facut bine.
Da, probabil sunt mai bune. Mai bine ne spune Eva mai multe ca ea e mai in domeniu decat noi.


8.Voi cum faceti spaghetele? De unde le cumparati? De care?Spaghetele trebuie sa fie din grau dur (sau integrale). Eu cumpar pe aici Barilla. Le pun in apa care clocoteste si le las la fiert (atentie, cand incepe sa clocoteasca apa din nou) in jur de 5-6 minute. Le scot, le scurg, le trec printr-un jet de apa rece si le mananc cu sos de rosii, ciuperci si usturoi. dar se pot face si cu alte legume.
Se poate pune fie o lingura de ulei de masline, fie una de parmezan ras.


9. Orezul bamati/ brun/salbatic cu lapte este conform? Folosim lapte vaca sau soia? Care sunt cantitatile recomandate pentru un MD, de exemplu?Da, este conform. Laptele de vaca degresat sau semi degresat este ok. Nu mai intreba de cantitai ca nu exista asa ceva aici. Pana te saturi.

10. Am vazut intr-un meniu de-al lui Monti un desert de genul :"oua cu lapte si fructoza", fara sa spuna cum se prepara- acesta era desertul .Din ingrediuentele astea se face crema de zahar ars, in cazul nostru fructoza. Or mai fi si alte posibilitai, dar eu o stiu doar pe asta. Plus ca nu are nimic daca mancam oua crude. Stiam ca sunt deserturi in care freci branza dulce cu ou crud, cacao si zahar si asta e desertul.

11. Unde gasim iaurt de soia conform? Probabil va trebui sa citesti toate etichetele ca de obicei are zahar. Sincer, eu nu am cautat asa ceva.


Gata, ati scapat de data asta . Astept raspunsurile voastre, sunt convinsa ca le vor fi de folos multor fete de aici...


Si eu sunt sigura ca sunt de folos aceste intrebari!
__________________
"Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost." (Nicolae Iorga)

INDICELE GLICEMIC
VAmedeea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1900 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1383 kcal/zi. Pentru a slăbi 1 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1642 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]