Subiect: Diary'18Axenya
View Single Post
  #26 (permalink)  
Vechi 23 mai 2018, 11:22:47
curly.light's Avatar
curly.light curly.light este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 26 nov 2009
Locaţie: Iasi, Romania
Vârsta: 29
Dieta: Stil de viață sănătos!
Date: 172cm, 61.9kg
Mesaje: 2.439
Aprecieri acordate: 1.834
Am fost apreciat(a) de 1.160 ori in 596 mesaje
Implicit Re: Diary'18Axenya

Da.. pentru mine un mare impediment in calea slabirii a fost aceasta mentalitate, de "totul sau nimic". Tineam o dieta ok o saptamana.. apoi, gustam ceva dulce, putin ("constransa" de contextul social, sau de pofte), si gata, o luam la vale: incepeam sa ma invonovatesc, sa ma simt prost, si ca rezultat mancam aiurea toata ziua, daca nu si 1-2 zile dupa. Ca rezultat, in prima faza nu am facut decat sa am fluctuatii de greutate, ba chiar sa mai si pun..
Cu timpul, am invatat ca organismul meu e mult mai permisiv si iertator decat credeam. El clar nu stie ce presupune dieta stricta pe care o tin eu, si ca am calcat stramb. Cred ca important e numarul global de calorii.. daca fac abateri rare si limitate cantitativ, nu se vad la cantar. Am observat insa ca daca mananc ceva dulce, apar si poftele inapoi, si de asta ar fi mai bine sa evit.
Sincer, cred ca si metabolismului ii pinde bine sa mai avem cate o zi mai bogata in calorii, asa nu se acomodeaza la un regim hipocaloric
__________________
For me, it's not about a crunch or a push up. It's about taking your power back.


Jurnalul unui nou început! De data asta, până la capăt!
curly.light, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2155 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1638 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 864 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]