View Single Post
  #2640 (permalink)  
Vechi 05 aug 2011, 13:29:40
VAmedeea's Avatar
VAmedeea VAmedeea este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 mar 2010
Locaţie: La Spezia, Italia
Vârsta: 38
Dieta: ECHILIBRU
Date: 168cm, 68kg
Mesaje: 6.500
Aprecieri acordate: 1.864
Am fost apreciat(a) de 742 ori in 334 mesaje
Implicit Re: Gasca fetelor care tin Montignac partea IX

Citat:
Anterior postat de anitamia21 Vezi mesajul
Meniul meu pentru astazi: (sa-mi spuneti, va rog, daca am gresit ceva, pentru ca data viitoare sa nu mai fac la fel)
Dimineata: omleta dintr-un ou si branza dietetica 0,2 grasime (asta pentru ca nu am mai avut branza cu grasime mai multa) si o salata de varza
Gustare: un pic de pepene galben ...asta inseamna vreo 3 lingurite..pentru ca, sincer, nu imi place foarte mult, dar aveam chef de o gustarica si stiu ca are si IG 60 din pacate.
Pranz: o supa de pui fara cartofi, fara morcovi si varza calita (avea cam mult ulei ...cam prea mult ulei, dar nu am mancat extraordinar de mult si sper ca asta sa nu fi fost o greseala mare)
Gustare: voi manca probabil 2-3 prune le-am cautat in tabelul cu IG, n-am gasit, dar avand in vedere ca am citit ca este permisa dulceata conforma de prune...m-am gandit sa cumpar un kg azi.
Cina: inca nu stiu...

Ca tot a venit vorba de persoane care mananca foarte putin...am cunoscut o fata de curand care manca pe zi mai putin de 400kcal, ceea ce inseamna un iaurt cu fructe, cand mergeam la masa, putina zeama de la ciorba pe care ne-o dadeau in acea excursie si in rest nu facea altceva decat sa amestece mancarea in farfurie. Ea mi-a spus ca in general, acasa, mananca dimineata un fruct si la pranz o salata si cu ceva peste, iar seara nu mai mananca nimic si ca s-a obisnuit asa. In acelasi timp, ea devenise si foarte sensibila, iar corpul ei nu mai putea lupta impotriva bolilor, racelilor etc. pentru ca nu se hranea corespunzator.
Sincer chiar nu stiu cum a putut sa traiasca timp de o saptamana (cat am stat in acea vacanta) cu atat de putine calorii pe zi..si cum mai avea forta sa mearga la plaja sau club sau alte activitati din programul nostru.
Si am uitat sa specific ca fata respectiva este slaba, fara pic de burta, arata foarte bine.

Asa ca sfatul meu este sa tinem in primul rand la sanatatea noastra si apoi la felul cum aratam.
Foarte adevarat ceea ce spui tu.
E in schimb aici pe forum o fata care zile la rand a stat cu 30 de calotii pe zi. Da, ati vazut bine, 30. Si acum ea spune ca mananca, dar tare mi-e frica ca nu o face. Cel mai grav e ca atunci cand aj in starea asta frica de a te ingrasa te controleaza in asa hal, inacat nici nu realizezi ca te omori pe zi ce trece. E ca o sinucidere lenta.
Iti spun eu cum rezista. Organismul isi reduce activitatea la minim, dupa care consuma proteinele din muschi (ATENTIE: inima e cel mai important muschi al nostru), acestia se micsoreaza, apoi extrage calciul din oase (apare osteoporoza timpurie), nu mai ai ciclu, organismul nu este pregatit sa piarda si o portie de fier pe aceasta cale, nu mai da vitamine parului, pielii unghiilor. In alte cuvinte face tot ce poate pt a supravietui. Cand insa inima ajunge prea mica si prea slabita pt a mai pompa, se face infarct si mori.
cam asta e traseul.
De aceea e atat de important sa le facem pe fetele care inca mai constientizeaza ce e bine si ce e rau sa iasa din aceasta suferinta. Ca e in primul rand o suferinta, in al doilea rand o boala care se instaleaza treeptat, fara sa-ti dai seama macar.

Meniul tau de azi e ok. nu are nimic ca varza a avut cam mult ulei, uleiul e bun pt organism, doar nu a fost prajita.
Prunele au IG mic.
Omleta vad ca ti-ai dat seama ca trebuia facuta cu branza normal, insa nici asa nu e cine stie ce greseala.
Pepenele ala are ig mare dar incarcatura glicemica mica asa ca nu va influenta cu nimic ziua de azi.
La cina fa-ti niste peste cu legume fierte sau ghiveci.

Pupici!
__________________
"Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost." (Nicolae Iorga)

INDICELE GLICEMIC
VAmedeea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1900 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1383 kcal/zi. Pentru a slăbi 1 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1642 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]