View Single Post
  #3 (permalink)  
Vechi 30 iul 2010, 14:15:39
dara's Avatar
dara dara este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 27 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 47
Dieta: deficit caloric 500 sport+500 hipocalorica+GL
Date: 160cm, 66.9kg
Mesaje: 1.473
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 5 ori in 3 mesaje
Implicit Re: Teama de efort (sport) - un fel de agorafobie

Sorry de greselile de spelling din primul mesaj.



Bineinteles, pentru cine sufera de agorafobie manifestata si prin teama de efort e foarte util si ca in timp sa nu-si mai observe toate senzatiile din corp, pentru ca se ajunge la o atentie obsesiva acordata unor mici intepaturi, ameteli, de care au toti oamenii, dar majoritatea le ignora. Atentia excesiva acordata senzatiilor conduce la alte senzatii, la care daca adaugam 'aoleu, daca lesin/fac infarct, mor, fac atac cerebral' etc. se provoaca o alta cascada de senzatii mai puternice chiar, pana la panica. Iar apoi apare si acea 'frica de frica'.

Se spune ca agorafobia ar fi forma acuta a ipohondriei (teama de boli grave pe termen lung - 'o sa fac cancer') - care, cum ar veni, ar fi forma 'cronica'.

Se pare ca multe dintre 'caderile de calciu/magneziu' de la camerele de urgenta ale spitalelor sunt, uneori, atacuri de panica.
Atacurile de panica pot aparea si fara 'agorafobie' = care include si evitarea unor situatii. Iar elementul cheie al rezolvarii atacurilor de panica este initial respiratia - calma, linistita. Se mai foloseste si respiratia Valsalva, care asigura reglarea cardiaca - se linistesc bataile inimii si este un pas spre relaxare.
Apoi se lucreaza pe gandurile generatoare de panica.
Răspuns cu citat