View Single Post
  #3 (permalink)  
Vechi 22 dec 2011, 14:27:41
deadcountess's Avatar
deadcountess deadcountess este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cu ExperienţăSlăbuţă cu Experienţă
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 07 mai 2010
Locaţie: Trondheim, Norvegia
Vârsta: 46
Dieta: DUKAN +semivegetariana
Date: 163cm, 52.1kg
Mesaje: 4.152
Aprecieri acordate: 755
Am fost apreciat(a) de 584 ori in 420 mesaje
Implicit re: Tribulatii despre sarbatorile de iarna

Citat:
Anterior postat de quarc Vezi mesajul
Am remarcat pe acest forum o sursa de frustrare intensa a femeilor care sunt la dieta: teama de a scapa in mancare. Ca sa fim in tonul unui concurs trecut, aceasta atitudine, aplicata la o persoana de sex feminin o reduce la rangul de fetita. Este fix ca un copil care, dupa ce a facut ceva rau, se duce sa isi faca temele; se stie cu proverbiala musca pe caciula.
Cand vine vorba de sanantate aceasta atitudine mi se pare complet deplasata, chiar daunatoare si consider ca pe langa nestiinta este si o mare problema de perspectiva. Se plang ca nu sunt suficient de puternice sa reziste tentatiei.
Da, normal ca le este teama sa nu scape la mancare deoarece tin diete care le priveaza de anumiti nutrienti (ex. low carb, low fat) Da, nu toti sunta asa "samurai" ca tine sa poata face fata oricarei tentatii, dar pt asta nimeni nu trebuie judecat asa aspru. Uiti un aspect al sarbatorilor: a fi mai ingaduitor, mai intelegator, mai pasnic. Asa ca o curiozitate, intreb pt ca vad nu esti supraponderal, tu ai tinut vreodata vre-un regim de slabire? Ai avut nevoie sa dai jos un nr. de kilograme format din doua cifre?

Citat:
Anterior postat de quarc Vezi mesajul
Acum, in timpul sarbatorilor, avem timp. Chiar putem sa ducem un stil de viata sanatos. Suntem mai liberi, avem 8 ore din zi pe care le putem folosi pentru noi.[...] putem sa mergem la sala si sa lucram cu greutati .
Nu toti avem concediu in perioada sarbatorilor, unii poate lucreaza chir si liberele oficiale. In plus, ai idee ce fac majoritatea femelior daca au norocul sa aiba niste libere in preajma sarbatorilor? Smotruiesc casa si fac o tona de mancare, deci sigur nu apuca sa mearga la vre-o sala, chiar daca ar fi vre-una deschisa in ziua de Craciun, ceea ce ma cam indoiesc.

Sa lucram cu greutati? Pai nu tu erai cel care spunea ca femeile nu trebuie sa lucreze cu greutati? Sau nu pentru femei era valabil ci pentru cei 0,0001% barbati de pe site

Ce spui tu suna bine in pricipiu, dar nu prea e realist pt ca din pacate o persoana sedentara sigur nu de sarbatori cand oamenii stau si manca se va apuca de sport si alimentatie sanatoasa. Deci ce rezolvi cu post-ul de mai sus? Sa faci acele persoane supraponderale care nu traiesc destul de sanatos sa se simta si mai prost, cu constiinta si mai incarcata, si apoi tot tu te miri de ce vin aici si se plang.

Nu ma intelege gresit, sfaturile sunt toatdeauna binevenite si folositoare dar "sa faci morala" oamenilor nu va fi niciodata un lucru bine primit.

Sarbatori fericite
__________________
'
Vrei sa incepi o dieta dar nu stii cum sa alegi? Citeste prima data aceasta clasificare!

http://forum.slabute.ro/diete/tipuri...tml#post912052


"subgrup"
http://forum.slabute.ro/mentinere/gr...etri-9779.html

[/URL]
Răspuns cu citat