Subiect: Sunt bulimica
View Single Post
  #4 (permalink)  
Vechi 26 dec 2010, 21:15:39
VAmedeea's Avatar
VAmedeea VAmedeea este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 mar 2010
Locaţie: La Spezia, Italia
Vârsta: 38
Dieta: ECHILIBRU
Date: 168cm, 68kg
Mesaje: 6.500
Aprecieri acordate: 1.864
Am fost apreciat(a) de 742 ori in 334 mesaje
Implicit Re: Sunt bulimica

Citat:
Anterior postat de inna_34 Vezi mesajul
buna...scriu pentru prima data pe acest forum desi am urmarit des discutiile de aici. Nu stiu cu cine sa vorbesc despre asta si sper sa primesc aici putin sprijin. Incep prin a spune k sunt bulimica, da sunt constienta de chestia asta din moment ce am ajuns sa imi provoc voma si de 4 sau 6 ori intr-o zi dupa ce mancam pana nu mai stiam de mine. De vreo 3 ani ma confrunt cu aceasta boala si desi am spus de multe ori k trebuie sa incetez dupa cateva luni iar cedam ,pentru k nu suportam sa mi privesc corpul oribil in oglinda. Ador sa vad fete slabe care au corpuri suple,tot timpul imi voi dori si eu unul, ma obsedeaza chestia asta dar cedez de multe ori tentatiilor,dulciurile sunt problema mea si mananc cateodata in cantitati exagerate dupa care imi provoc voma. Dar parintii mei habar nu am, acum k sunt studenta stau cu niste prietene in apartament in alt oras dar nici ele habar nu au k eu ma inchid in baie si imi provoc voma dupa ce mananc. Dar simt k nu mai pot, pe fata imi apar niste pete si stiu k e din cauza asta pt k apar numai dupa ce dau din mine mancarea. Imi cer scuze k am lungit povestea, trebuia doar sa ma descarc, sa spun cuiva
Buna, Inna!
Ma bucur ca ai decis sa ne scrii si sa ceri ajutorul. Eu, recunosc, pana acum m/am axat pe anorexie. Asta pt ca am dat de mai multe fete anorexice pe site in ultima perioada.
Ambele sunt boli de natura psihologica.
Incepe ca o chestie aparent inofensiva.Prima data spui> Ei vomit si eu o data, ce mare lucru se poate intampla?
Dar, povestea se repeta, apoi din ce in ce mai des. Ideea e ca, in acest timp, boala se instaleaza confortabil si preia comanda.
Am vazut un documentar si despre bulimia, se pare ca dupa ce, in mod repetat, iti provoci voma, stomacul nu mai trimite catre creoer senzatia de satietate. Pilorul (orificiul prin care mancarea trece din stomac catre intestin) se ingusteaza, asta pt ca alimentele nu stau suficient timp in stomac pt a se elimina in intestin. Astfel, hormonii secretati prin traversarea pilorului de catre mancare se secreta mult mai greu. Timpul e mai lung.
Astfel, creierul nu isi mai da seama ca esti satula, tu simti in continuare foame. Stomacul isi mareste dimensiunea ca sa faca loc cantitatilor mari de hrana. Iar tu din nou iti provoci voma. E un cerc vicios.
Pe de o parte e afectarea psihica, obsesia fata de propria imagine, pe de alta parte e disfunctia fizica, care nu face decat sa agraveze tot.
In state stiu ca exista un medicament, nou pe piata, care stimuleaza producerea hormonilor care dau senzatia de satietate.
In combinatie cu antidepresivele (se pare ca persoanele cu probleme de alimentatie devin depresive sau sufera de depresii mai tot timpul datorita nealimentarii corecte, a carentelor de care sufera organismul si in principal creierul ca urmare a diferitelor practici), terapie de grup si psihoterapie a dat rezultate bune.
Dar, vezi tu, e pur si simplu f. multa munca, dorinta si sprijin din partea mai multor persoane. Ai nevoie de ajutor, nu ezita sa il ceri apropiatilor, prietenei cele mai bune, mamei sau surorii (in caz ca exista).
E vb de o boala care detine controlul asupra ta. Sunt persoane care reusesc si singure, dar procesul e greu, mult mai greu de unul singur.
Daca tu vrei, aici vei gasi sprijin.
Cat de multe stii despre aceasta boala?
Care ar fi planul tau ca sa te vindeci? Adica ai vreun plan, in vreun fel?
La inaltimea si greutatea ta ar trebui sa fii multumita de aspectul tau, pt ca esti slaba (ma uit ca ai setat ca ai 56 de kg.)
Asa ca daca mai ai zone care nu iti plac, asta sunt sigur pt ca asa iti e conformatia. Iar ce ar fi grasime (sa zice un pic de burtica), se duce prin sport si o alimentaie santoasa.
Dulciurile cred a sunt problema tuturor, pt ca zaharul produce la propriu dependenta.
Mananci sa zicem o ciocolata, glicemia creste brusc, urmata apoi de o scadere si mai brusca. Corpul ramane astfel intr/o stare de hipoglicemie si transmite semlale. Ca sa isi creasca glicemia, trebuie sa mai primesca ceva de mancare. Si ce vei simti va fi pofta de dulce. De ce? Pt ca e cel mai rapid mod de a creste glicemia. Si daca mananci din nou dulce se repeta procesul. Creste glicemia rapid, scade si mai rapid (problema e ca scade mai mult decat era initial) si se repeta ciclul. Asta e si cauza pt care se instaleaza alcoolismul. Alcoolul are acelasi efect asupra organismului ca si zaharul.
Va trebui sa scapi cumva de aceasta ependenta. Pt ca, impreuna cu bulimia, nu face decat sa inrautateasca lucrurile.
Te pup si mai astept vesti de la tine.
Sarbatori fericite si linistite (atat cat poti tu)!
__________________
"Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost." (Nicolae Iorga)

INDICELE GLICEMIC
VAmedeea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1900 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1383 kcal/zi. Pentru a slăbi 1 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1642 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat