View Single Post
  #4497 (permalink)  
Vechi 15 apr 2020, 17:38:05
lidiuta's Avatar
lidiuta lidiuta este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cunoscător, dedicatăSlăbuţă cunoscător, dedicată
Merite:
 
Data înregistrării: 05 iul 2010
Locaţie: Buzau, Romania
Dieta: alimentatie sanatoasa si miscare
Date: 167cm, 82.4kg
Mesaje: 11.668
Aprecieri acordate: 14.373
Am fost apreciat(a) de 13.775 ori in 7.872 mesaje
Implicit Re: Jurnalul meu..Lidiuta

Cum trebuie să arate masa de Paște ca să nu te îngrași

Pentru a-ţi menţine greutatea în perioada de Paşte e recomandat să respecţi regula meselor mici şi dese, să combini cât mai puţin alimentele, înainte de a mânca un aliment mai greu precum carnea de miel e bine să mănânci puţină salată cu 20 de minute înainte, să nu combini alcoolul cu grăsimea şi să încerci să reduci cât mai mult consumul de alcool, deserturile pascale precum cozonacul şi pasca să fie consumate în prima parte a zilei şi de preferat între mese, nu imediat după o masă copioasă.



În ce măsură poate fi strecurată activitatea fizică într-un program încărcat în această perioadă? Ce tip de activitate fizică se poate face în timpul sărbătorilor de Paşti?
Faţă de sărbătorile de iarnă, sărbătorile pascale au o durată mult mai scurtă, de doar 3 zile. O pauză de 3 zile de la programul de fitness obişnuit este acceptabilă şi nu poate afecta forma fizică într-un mod evident. Este însă foarte important să ne moderăm alimentaţia în aceste 3 zile. Oamenii au tendinţa să îşi umple frigiderul de Paşte, să facă mai multe cumpărături decât au nevoie. E în regulă să gustăm din toate, atâta vrem cât avem grijă la cantitate. Desigur, antrenamentele online sunt perfect pentru această perioadă – mai ales că nu putem ieși la o plimbare în aer liber, 30 minute de mișcare in casă ne vor ajuta să nu ieșim din formă.

Cum trebuie să ne pregătim pentru mesele copioase de Paşti?
E recomandat ca cu câteva zile înainte de sărbători şi de vacanţe sau concedii în general, să ai o alimentaţie hipocalorică şi hiperproteică. Astfel, atunci când de sărbători vei mânca puţin mai multe dulciuri, alimente ceva mai grase, vei bea un pahar de vin, nu vei câştiga kilograme în plus, ci din contră – vei da un boost metabolic organismului, accelerând arderile.



Cum trebuie să mâncăm şi ce trebuie să punem pe masă astfel încât să nu ne suprasolicităm stomacul în perioada sărbătorilor pascale?
Este ideal să mănânci odată la 3 ore, nu mai devreme. Astfel, procesul de digestie de la masa anterioară se va fi finalizat, iar alimentele proaspăt consumate vor fi asimilate şi nu depuse sub formă de depozite de grăsime. De asemenea o hidratare corespunzătoare a organismului, cei 2 litri de lichide obligatorii zilnic, pot fi o altă metodă de a-ţi tempera apetitul şi de a mânca mai puţin fără ca măcar să îţi dai seama.



De la v. vasile, sfaturi utile
__________________
"Când sunt slab, atunci sunt tare".

14.01.22 84.7; 18.01 83.7 4.02 84.2
lidiuta, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Urmatorii 4 membri au apreciat mesajul lui lidiuta:
adinico (20 apr 2020), butterfly30 (15 apr 2020), nikytour (15 apr 2020), Q88 (15 apr 2020)