View Single Post
  #690 (permalink)  
Vechi 25 ian 2012, 15:24:17
VAmedeea's Avatar
VAmedeea VAmedeea este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 mar 2010
Locaţie: La Spezia, Italia
Vârsta: 38
Dieta: ECHILIBRU
Date: 168cm, 68kg
Mesaje: 6.500
Aprecieri acordate: 1.864
Am fost apreciat(a) de 742 ori in 334 mesaje
Implicit Re: Gasca fetelor care tin Montignac partea X

pt Eva

MINESTRONE DI VERDURE

Ingrediente:
- apa cat cuprinde
- 1 catel de usturoi
- 4-5 frunze de busuioc
- 2 morcovi
- 150 g. conopida
- o ceapa mare sau 2 mici
- 200 g. boabe de fasole barlotti (ar fi asta: - poate fi si mai inchisa la culoare)
- ulei (dupa gust)
- 40 g. de sunca afumata (pancetta)
- 2 coji de parmezan
- 2 cartofi medii
- 200 g. mazare verde
- 300 g. rosii
- 150 g. praz
- 1 legatura de patrunjel tocat
- 2 dovlecei
- 200 g dovleac (sau bostan)
- 2 tije de telina
- sare si piper macinat dupa gust

Preparare:
1. se incepe prin a spala toate legumele, a le curata de coaja unde e cazul (cartofi si dovleac) si a le taia cubulete sau rondele
2. se toaca fin ceapa, morcovul, telina si usturoiul si se calesc in ulei de masline
3. se adauga felia de sunca si se lasa un pic sa se patrunda
4. se adauga legumele preparate anterior, mazarea, fasolea si se calesc si ele putin, pt gust
5. se acopera cu apa
6. Cand incepe sa fiarba, se pun parmezanul si sarea
7. Se acopera cu capac, se da focul la minim si se lasa la fiert in jur de 50 de minute, verificand din cand in cand ca apa nu a scazut prea mult
8. La sfarsit se adauga patrunjelul si busuiocul tocate, piperul si uleiul de masline extravirgin.

Se serveste cald, cu parmezan ras dupa gust.

Variatii:
- se piseaza tot cu blenderul (iese ca o crema de legume mai fluida sau mai densa, in functie de cata zeama a avut) si se mananca cu paste mici fierte sau orez fiert.

- se pot adauga, in functie de gust sau anotimp: spanac, varza, pastai verzi, ceapa verde, brocolii, diferite ierburi. Se poate pregati amestecul pt minestrone (adica toate acele legume, verdeturi, leguminoase) si baga in pungute la congelator. Ramane doar sa-l fierbi.

- in Liguria se pune si o lingura de pesto

Bun, cam asta ar fi reteta originala.
Pt Monti, se scot cartofii iar morcovul ar fi facultativ.

E f. sanatos, chiar daca iti ia o jumatate de zi sa-l faci. Dar, asa cum am spus, se poate face in cantitati mai mari si congela. Si cand n-ai nici un chef de gatit, doar il arunci in apa si il lasi la fiert.

E f.f.f. bun cu parmezan ras din belsug.
__________________
"Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost." (Nicolae Iorga)

INDICELE GLICEMIC
VAmedeea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1900 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1383 kcal/zi. Pentru a slăbi 1 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1642 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat