View Single Post
  #91 (permalink)  
Vechi 09 mar 2010, 12:09:00
VAmedeea's Avatar
VAmedeea VAmedeea este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 mar 2010
Locaţie: La Spezia, Italia
Vârsta: 38
Dieta: ECHILIBRU
Date: 168cm, 68kg
Mesaje: 6.500
Aprecieri acordate: 1.864
Am fost apreciat(a) de 742 ori in 334 mesaje
Implicit Re: jurnal Teo-visez sa ajung de la 115kg la 65 kg

Citat:
Anterior postat de ianna Vezi mesajul
cine ti-a spus teoria asta?

din cate am citit eu....

daca te infometezi da ...grasimea este pastrata si se consuma din masa musculara

daca reduci nr caloriilor la un numar acceptabil ptr organismul tau si nu sub 1000 kcal/zi -necesarul min ptr energie ... grasimile se vor topi...ptr ca organismul primeste minimum necesar ptr supravietuire si se foloseste de muschi ptr consumarea energiei (mai ales daca se face sport) - muschii topind grasimea
Eu inca sunt la inceput. Nu pot sa spun ca le stiu pe toate. Insa eu m-am hotarat sa respect regulile lui Montignac. Si el cu asta isi incepe cartea, cu demitizarea teoriei caloriilor. El, si nu numai el, este de parere ca organismul isi adapteaza nevoile in functie de cat primeste. Si daca nu esti o persoana f. activa, sau nu ai voie safaci sport din diferite motive, atunci ce faci?
Spre exemplu eu sunt bolnava de lupus. Acum ma simt f. bine, in forma, am energie, dar cand voi trece printr-un moment de criza, sau voi avea o perioada mai rea, sau va trebui sa stau in spital? Sper sa nu fie nevoie, dar lupusul nu se vindeca, doar se tine sub control. Apoi eu iau 13 pastile pe zi, inclusiv cortizon si trebuie sa mananc. Nu pot sa stau cu te miri ce pt ca altfel imi distru stomacul si nu asta e scopul dietei. Scopul e sa ma hranesc sanatos atat pentru a slabi, cat si pentru a preveni eventualele imbolnaviri. Dar totul cu abdare si in timp. Nu astept minuni!
Ca tu reduci consumul de calorii la minim, organismul va pastra stratul de grasime pentru zile negre si va consuma din muschi.
Teoria lui e simpla, nu ii mai dai corpului tau zahar si el si-l va forma singur (sub gorma de glucoza) cu consum de energie. Apoi nu amesteci niciodata glucidele cu lipidele la aceeasi masa. Nu mai mananci produse nesanatoase, sucuri, paste fainoase etc. Facand lucrurile astea iti scade automat nr. de calorii, pt ca esti obligat sa ai o alimentatie bazata pe alimente sanatoase, grasimi bune, uleiuri esentiale de care corpul are nevoie. Slabirea se face lent, dar este de durata. Si are 2 faze, una in care slabesti si alta in care mentii. In cea de-a doua faza iti sunt permise si alte alimente, care in schimb nu iti vor mari greutatea.
Nu stiu cat de bine explic eu, dar fiecare pleaca la drum cu o idee, sau fara nici o idee, apoi mai citeste, mai invata si asa reusim sa gasim ceea ce e mai bine pentru noi.
Eu acum inca mai invat, nu vreau sa cred tot ce citesc, vreau sa ma conving ca ceea ce fac imi face bine. Si nici nu vreau sa am o viata plina de restrictii sau dependenta de sport. Pentru ca nu se stie niciodata cum ajungi. Si din moment ce corpul e obisnuit cu un anumit nivel de efort fizic zilnic, in momentul in care acesta este intrerupt, toate caloriile se depun. Cel putin eu asa cred.
Nu spun ca nu sunt de acord cu sportul, sper sa nu fiu inteleasa gresit, spun doar ca nu trebuie exagerat. Eu fac sport doar pt intretinere si tonifiere, iar la asta intra si activitatile casnice. Fiecare trebuie sa isi cunoasca limitele si trebuie sa gandeasca pe timp indelungat. Acum faci 1 ora de exercitii fizice pe zi, dar mai tarziu, peste cativa ani, vei mai putea. Si daca nu, atunci de ce sa nu gasesti o metoda diferita de a slabi?
Am scris cam mult si nu vreau sa conving pe nimeni de nimic. O sa vad cum merge pentru mine. Si nu vreau sa faca nimeni ceea ce fac eu decat daca este convins ca va functiona si daca a studiat inainte.
__________________
"Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost." (Nicolae Iorga)

INDICELE GLICEMIC
VAmedeea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1900 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1383 kcal/zi. Pentru a slăbi 1 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1642 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]