Subiect: Jurnal LoLy
View Single Post
  #936 (permalink)  
Vechi 11 iun 2010, 23:17:05
LoLy's Avatar
LoLy LoLy este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 05 mar 2010
Locaţie: Bari, Italia
Vârsta: 54
Dieta: Monti pers
Date: 171cm, 107kg
Mesaje: 5.366
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Jurnal LoLy

Fructele si legumele, eroi in lupta contra toxinelor

Medicii nutritionisti recomanda consumul a cat mai multe fructe si legume zilnic. In curele de detoxifiere aceste alimente sunt chiar indispensabile. Este recomandat ca fructele si legumele sa fie consumate crude. Legumele cu frunze verzi, care contin clorofila, sunt dintre principalele alimente care ajuta la detoxifierea organismului. Se mai remarca: lamaile, cunoscute pentru aportul mare de vitamina C, considerata a fi cel mai bun antioxidant, usturoiul, eficient in filtrarea substantelor toxice din corp, si broccoli, unul dintre alimentele care lupta contra cancerului.
Alte alimente care sunt cunoscute pentru proprietatile lor detoxifiante sunt: macrisul, o planta bogata in minerale, semintele de susan, care protejeaza ficatul de efectele daunatoare ale unor substante cum ar fi alcoolul, cerealele integrale precum nucile, semintele sau alunele neprajite, uleiul de masline, care trebuie pastrat la rece, fiind folosit pentru salatele de legume, si mierea, care poate fi adaugata in ceaiuri in loc de zahar.
Drumul nostru catre o stare de bine nu se incheie aici. Acum stim ce trebuie sa mancam ca sa ne revigoram, sa acumulam energie si pofta de viata. Dar stim si ce trebuie sa evitam? Aflam in continuare.


Inamicii unui organism sanatos


Este vorba aici despre binecunoscutele alimente prajite, despre mancarurile afumate sau conservate, bogate in E-uri, despre bauturi cum ar fi alcoolul sau cafeaua. Tot in aceasta categorie se incadreaza si: painea alba si alte preparate pe baza de faina alba, mezelurile, uleiul rafinat, zaharul si dulciurile.


Pe ultima suta de metri…

Este cunoscut faptul ca, pentru efecte maxime, alimentatia trebuie combinata cu un mod de viata sanatos. Asadar, nu este suficient sa tinem cont doar de indicatiile privind dieta alimentara in perioada curelor de detoxifiere. Exercitiile fizice, plimbarile in aer liber, sunt in egala masura importante. Ca sa ne relaxam dupa o zi grea de munca, este recomandat sa mergem la sedinte de masaj sau reflexoterapie. Avand in vedere ca pielea este principalul organ responsabil cu detoxifierea organismului, sauna este binevenita

matend.com

Ultima dată editat de Slabuta; 11 iun 2010 at 23:57:18.