View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 31 mar 2009, 19:59:10
Slabuta's Avatar
Slabuta / Marina Capațîna Slabuta este deconectat
(meniuri, evolutie)
Co-Fondator
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 24 ian 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Dieta: incarcatura glicemica, hipocalorica
Date: 167cm, 66.1kg
Mesaje: 23.847
Aprecieri acordate: 12
Am fost apreciat(a) de 187 ori in 114 mesaje
Implicit Aditivi alimentari

Aditivii alimentari

Categorii de aditivi alimentari

  1. Indulcitori: substante care dau un gust dulce produselor alimentare;
  2. Coloranti: substante care redau sau intensifica culoarea produselor alimentare;
  3. Conservanti: substante care prelungesc durata de pastrare a produselor alimentare;
  4. Antioxidanti: protejeaza impotriva deteriorarii cauzate de oxidare;
  5. Substantele suport: adaugate in scopuri nutritionale sau fiziologice;
  6. Acidifianti: maresc aciditatea unui produs alimentar si/sau ii confera un gust acru;
  7. Corectori de aciditate: modifica sau controleaza aciditatea sau alcalinitatea;
  8. Agenti antiaglomeranti: reduc tendinta particulelor individuale de a adera una la alta;
  9. Antispumanti: sunt substante care previn sau reduc formarea spumei;
  10. Agenti de incarcare: cresc volumul fara a modifica valoarea energetica;
  11. Emulsifianti: asigura un amestec omogen intre apa si grasimile alimentare;
  12. Saruri de topire: determina distributia omogena a grasimilor si a altor componente;
  13. Agenti de intarire: refac sau mentin tesuturile fructelor sau legumelor;
  14. Potentatori de aroma: amelioreaza gustul si/sau mirosul existent;
  15. Agenti de spumare: fac posibila formarea unei dispersii omogene a fazei gazoase;
  16. Agenti gelatinizanti: dau textura unui produs alimentar prin formarea unui gel;
  17. Agenti de glazurare: confera un aspect lucios sau actioneaza ca un strat protector;
  18. Agenti de umezire: impiedica uscarea produselor alimentare;
  19. Amidonul modificat: obtinut prin tratamente chimice din amidon comestibil;
  20. Gaze de ambalare: sunt gazele introduse intr-un container inaintea, in timpul sau dupa plasarea unui produs alimentar in container;
  21. Agenti de propulsare: sunt gazele care scot un produs alimentar dintr-un container;
  22. Agenti de afanare: elibereaza gaz, marind astfel volumul aluatului sau al cocii;
  23. Agenti de sechestrare: formeaza complecsi chimici cu ionii metalici;
  24. Stabilizatori: mentin starea fizico-chimica a produsului alimentar;
  25. Agenti de ingrosare: cresc vascozitatea unui produs alimentar;
  26. Agenti de tratare a fainii: se adauga pentru a imbunatati calitatile panificabile.
__________________
MASURATORI 18.06.2012 | 02.07.2012 | 24.07.2012
bust - 89.8 cm | 89.9 cm | 89 cm
brat - 30.8 cm | 30.8 cm | 30 cm
fund - 97 cm | 94.5 cm | 94.5 cm
talie - 71.5 cm | 68.5 cm | 68.5 cm
coapsa - 58.3 cm | 57 cm | 57 cm


Noi nu slabim, noi ne schimbam stilul de viata!





* JURNAL SLABUTA
Jurnalul meu personal, experiente diete, sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* SLABUTA.RO
Site-ul meu personal, retete dietetice, noutati Slabute, stiri si sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* CALCULATOR NUTRITIONAL
Unealta ideala pentru a intelege, monitoriza si a jurnaliza atat ceea ce mananci cat si activitatile tale fizice

* SLABUTE TV
Televiziunea slabutelor

** Cum sa ma integrez in comunitate, cum sa devin o "Slabuta"?
** Regulamentul comunitatii
Răspuns cu citat