E1103 - Invertaza
Denumire: E1103 – Invertaza
Tip: aditiv alimentar
Functia: ferment, catalizator biologic, stabilizator
Reactii organism: periculos pentru sanatate atunci cand este obtinut prin modificare genetica
Obtinere
Printr-un proces controlat de fermentatie sub actiunea drojdiei Saccharomyces sp. (Kluyve-romyces) sau modificare genetica.
Metabolism si toxicitate
Exista posibilitatea formarii de toxine in timpul cresterii microorganismelor, utilizate pentru biosinteza enzimelor.
Folosit in
E1103 sau invertaza este folosit, in principal, in industria de patiserie cu umpluturi, ciocolata fondanta, martipan, praline, jeleu si alte produse de cofetarie.
Invertaza este adaugata in produs in cantitate de 1 ml/kg si catalizeaza reactia de hidroliza a zaharozei in glucoza si fructoza. In acelasi timp, incetineste procesul de cristalizare a zaharozei, iar fructoza formata pastreaza fragezimea produsului.
De asemenea, se mai foloseste in producerea de fructoza si siropuri de fructoza-glucoza.
Face parte din categoria “E-uri inofensive”.
__________________
MASURATORI 18.06.2012 | 02.07.2012 | 24.07.2012
bust - 89.8 cm | 89.9 cm | 89 cm
brat - 30.8 cm | 30.8 cm | 30 cm
fund - 97 cm | 94.5 cm | 94.5 cm
talie - 71.5 cm | 68.5 cm | 68.5 cm
coapsa - 58.3 cm | 57 cm | 57 cm
Noi nu slabim, noi ne schimbam stilul de viata!
* JURNAL SLABUTA
Jurnalul meu personal, experiente diete, sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.
* SLABUTA.RO
Site-ul meu personal, retete dietetice, noutati Slabute, stiri si sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.
* CALCULATOR NUTRITIONAL
Unealta ideala pentru a intelege, monitoriza si a jurnaliza atat ceea ce mananci cat si activitatile tale fizice
* SLABUTE TV
Televiziunea slabutelor
** Cum sa ma integrez in comunitate, cum sa devin o "Slabuta"?
** Regulamentul comunitatii
|