View Single Post
  #1968 (permalink)  
Vechi 06 mai 2016, 08:08:37
LOREDANA99's Avatar
LOREDANA99 LOREDANA99 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cunoscător, dedicatăSlăbuţă cunoscător, dedicată
Merite:
 
Data înregistrării: 16 nov 2011
Locaţie: Panciu, Romania
Vârsta: 36
Date: 168cm, 59.3kg
Mesaje: 10.522
Aprecieri acordate: 10.801
Am fost apreciat(a) de 8.288 ori in 5.264 mesaje
Implicit Re: jurnal de fluturas

Citat:
Anterior postat de butterfly30 Vezi mesajul
Nico, eu nu zic sa nu țin și dulce nesănătos în casa, dar cred ca dacă le au permanent la dispoziție creste tentația, vad la mine cum e. Cred ca mai corect ar fi sa cumpărăm din când în când decât sa ținem mereu în casa. povestea ta o înțeleg prea bine, când eram în clasa a opta eram slabuta, în jur de 50 kg la 1m 64, nu mâncăm micul dejun ca nu aveam chef, uneori luam o gustare la școală dar nu mereu, mâncăm prânzul la 3 și cina la 7 și cam atât. La prânz mâncăm f mult, 2-3 feluri de mâncare relaxat, mi se pare și normal pt un copil în creștere care nu a mâncat de 18-20 de ore. Ei, mama se uita mereu ciudat la mine dar credeam ca e ceva pozitiv, ca ii respect mâncarea, asta pana intr-o zi când am cerut încă o porție din felul doi și a făcut o fata de tata a început sa rada în hohote. Am întrebat de ce, nu e bine sa mai mănânc? Și a zis sa fac ce vreau, dar mi se pare normal sa mananc mai mult ca tata, care e ditamai bărbatul? Ca dacă mănânc cat el înseamnă că vreau sa am kg lui, și asa mai departe. A fost un soc pt mine, efectiv. Am întrebat ce ar trebui sa mananc și mi-a spus ca grefe, mere, putina mămăligă, fără pâine, fără grăsimi, etc. Asta în condițiile în care de la noi de pe masa nu lipseau niciodată dulciurile de casa, plăcinte și gogoși prăjite, prăjituri margarinoase și alte asemenea. Încă o data, aveam 14 ani, 1 m 64 și 50 kg.... din ziua aceea am început sa ma preocup de ideea de dieta, sa ma amestec în discuțiile colegelor pe aceasta tema, sa mananc pe stomacul gol lămâi, orez crud, usturoi și alte chestii, sa încerc dieta cu ciorba de varza și altele. În doi ani aveam 10 kg în plus, în 4 ani 20. Când țineam dieta și vedea ca nu mananc cu zilele mama nu vorbea cu mine, îmi făcea plăcinte calde sau prăjituri la care știa ca nu rezist și venea și mi le punea în camera și pleca. Plangeam și mâncăm, crede-ma! Nu ma înțelege greșit, mama ne iubește foarte mult și a făcut tot ce a putut pentru noi, numai ca nu a știut niciodată ce ne trebuie. Niciodată. Asa ca asta ca simți ce ii trebuie copilului tău. ..poate ca nu strica sa auzi și alte opinii. Nu sa le urmezi întocmai, dar sa reflectezi la anumite idei poate fi util.
Ma regasesc in povestea ta...si acum fata nasilor trece prin acelasi lucru...doar ca e mai mare si imi spune, draga de ea..."Cun sa dau 2-3 kg jos pana la banchet sa incap in rochie, daca meniul de astazi a fost cartofi pai cu snitele si prajitura?"...trist.
__________________

„Pacea vine dinăuntrul tău, nu o căuta în afara ta.” Buddha
http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...a99-11089.html
LOREDANA99, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
LOREDANA99, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1794 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1277 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 761 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Acest membru apreciaza mesajul lui LOREDANA99:
butterfly30 (06 mai 2016)