View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 20 feb 2014, 10:12:10
anqutz's Avatar
anqutz anqutz este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 30 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 35
Dieta: alimentatie sanatoasa
Date: 166cm, 53kg
Mesaje: 22.594
Aprecieri acordate: 2.039
Am fost apreciat(a) de 3.087 ori in 2.008 mesaje
Implicit Re: Ajutor-Carbo/Proteine/Grasimi/Calorii

Buna! In primul rand, uita de calorii. Ai o varsta mult prea frageda pentru a-ti bate joc de metabolismul tau. Cu cat mananci mai putin cu atat iti vei incetini mai mult metabolismul.

In primul rand, alege sa consumi numai alimente sanatoase. Din pacate nu iti pot vedea meniurile, o fi o eroare de la mine sau de-a forumului. Nu consuma alimente procesate deloc. Tot ce cumperi trebuie sa fie cat mai aproape de starea naturala.

In al 2-lea rand, redu consumul de proteine, este mult prea mare si iti stresezi organismul. Alege sa mananci carbo cu absorbtie lenta la fiecare masa: orez integral, quinoa, leguminoase. Un consum prea mare de proteine iti strica rinichii, provoaca halena si pe termen lung privarea de carbohidrati iti da o stare de moleseala.

In al 3-lea rand, fa-ti un program de sport, nu vrei ca la varsta asta sa slabesti si sa atarne toate pe tine. 3 zile pe sapt, 30 de min ar trebui sa fie suficiente. Si nu face numai cardio. In primul rand, cardio te ajuta sa arzi caloriile doar cat lucrezi, adica arzi calorii doar cele 20-30-40 de min cat dureaza sedinta ta. Incearca sa te tonifiezi. Fiecare kg de muschi arde 120 de kcal extra pe zi. Nu mai zic ca daca faci HIIT sau ex de forta corpul tau va continua sa arda calorii si dupa ce termini antrenamentul. Si, nu in ultimul rand, cardio iti consuma si din masa musculara. Mai putina masa musculara => un metabolism mai lent => slabesti mai greu.

Si nu in ultimul rand, renunta la targeturi de genul 1 kg pe sapt. In primul rand, toti nutritionistii recomanda 0,5 kg pe sapt si o fac cu un anumit scop. In al 2-lea rand, e mai realist sa te orientezi dupa haine decat dupa cantar. Cantarul poate varia din n motive, de la constipatie la retentia de apa.

Succes in lupta cu kg.
Urmatorii 3 membri au apreciat mesajul lui anqutz:
dandanuca (23 mar 2014), icandoit9 (20 feb 2014), Polux (20 feb 2014)