View Single Post
  #31 (permalink)  
Vechi 20 feb 2011, 14:05:01
CrisetenO's Avatar
CrisetenO CrisetenO este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Re: Obsesia cantarului

Salut fetelor!

Pe jurnalul meu am pus de curand cateva idei pentru ca sa scapam in mod treptat de obssesia cantarului. Eu am reusit deocamdata sa renunt la dependenta de cantar, si o Slabuta cu experienta mi-a sugerat sa scriu si aici ce am scris pe jurnal, poate ajuta. Deci daca vi se par prostii, va rog treceti peste continutul mesajului; altfel, poate e de folos.

Cu mult drag,

Cristina


Azi vreau sa scriu niste ganduri despre... cantar. Ca am vazut ca multe fete au probleme cu cantarul (adica dependenta de cantar la dieta, si apoi la mentinere). Cand cer ajutor si eu incerc sa le raspund, ma gandesc la cum am scapat eu de dependenta cantarului.

Daca e sa spun adevarul adevarat, a fost o combinatie de oboseala si aceeasi realizare instanta care m-a palit cand mi-era greu sa functionez normal o zi intreaga la servici: daca continui sa ma cantaresc de 2 ori pe zi si sa-mi ajustez mesele dupa asta, am sa mor de anorexie.

Majoritatea fetelor de aici au realizat ca dependenta de cantar nu ajuta cu nimic, ba chiar iti strica nervii si dieta. La un moment dat am practicat acel joculet pe care il recomand tuturor: incepi sa te cantaresti o data la doua zile, mancand x kcal. Apoi, daca ai slabit, adaugi mancare (in caz ca esti la mentinere, normal; daca esti la slabire, e bine si nu adaugi mancare decat daca simti ca te-ai infometat). Iar stai 2 zile fara cantar. Repeti. Apoi treci la 3 zile intre cantariri. etc.

Dar cred ca m-am oprit din joculet cand am calatorit inspre Olanda pentru o vacanta. Am si acolo cantar, dar nu e bine calibrat si daca te sui de trei ori pe el, trei valori iti arata. Asa ca nu m-am mai cantarit acolo. Am inceput sa-mi dau seama cum arat dupa haine, dupa ce-mi spunea oglinda. Am inceput sa realizez ca se poate intampla sa fiu balonata o zi si a doua zi sa treaca si asta, fara sa trebuiasca sa ma infometez. Cateva trucuri ca sa te poti mentine cu o singura cantarire pe luna:

1) Fii corecta cu tine insati: te strang blugii de cateva zile? E clar, trebuie sa schimbi ceva in dieta ca ai luat-o pe aratura. Dar sa fie deja cateva zile -- 8,9, 10 -- nu una sau doua.

2) Sunt zile bune si zile rele. In zilele bune petrece un pic mai mult in fata oglinzii, sa-ti dai seama cat de frumoasa si de slabuta esti. Ia-ti si masuratorile! Du-te la un magazin de haine! Poarta ceva foarte mulat! Aceste zile trebuie sa-ti ramana mult in sistem, pentru ca sa-ti poata da siguranta ca nu te-ai ingrasat. In zilele bune te poti chiar si cantari, daca vrei. Ai grija insa sa nu exagerezi cu mancarea nesanatoasa.

3) In zilele rele nu sta mult in fata oglinzii. Incearca sa pui mesele mai devreme si sa mananci corect. Daca in zilele bune ai putina grija, iar in cele rele ai multa grija, totul e bine.

4) Vin rusii si ai pofte? Mai bine mananci muraturi decat ciocolata. Daca tii neaparat sa mananci dulce, fa-ti o cacao cu lapte sau un terci cu fulgi de ovaz, stafide, lapte (daca nu e post, altfel lapte de soya sau apa) si un pic de miere, cu aroma de vanilie sau scortisoara.

5) Incep sa te stranga blugii din ce in ce mai tare? Semnal de alarma! Cantareste-te chiar daca stii ca ai sa plangi dupa aceea. In urmatoarele zile cantareste-te de doua ori pe zi, ca sa te pui in miscare sa-ti aranjezi alimentatia. Cand ti-a intrat in sange dieta, redu din nou cantaritul.

Cam astea sunt trucurile mele. Nu m-am mai cantarit de 3 saptamani .
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat