View Single Post
  #36 (permalink)  
Vechi 14 mar 2011, 11:21:03
CrisetenO's Avatar
CrisetenO CrisetenO este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Re: Postul Mare: cand mancarea ia locul 2

Salut fetelor si un inceput bun de saptamana, a doua din Post!

Pufi, si eu am mai multi carbo decat de obicei, dar pur si simplu pun mai putine calorii in total in meniu. Vreau sa spun: desi de obicei insumez cam 170 g carbo pe zi, nu am pus nici un gram pe mine. Pentru mine important e sa mananc fara lacomie, gandindu-ma mereu ca e post, incercand sa vad mancarea numai ca pe un mijloc de existenta. Cel mai greu exercitiu pe care il fac acum e sa imi controlez obsesia pentru mancare, dar am reusit deocamdata in acest obiectiv. Am mancat inclusiv paine si sfintisori (mucenici) fara sa ma simt vinovata, si nu scriu meniul decat dupa ce termin de mancat, seara. Singurul lucru de care am grija e sa pun in fiecare zi si putina soia (de obicei lapte de soia, dar si tofu).

Ma gandesc de fapt ca e un pic ca si milostenia. Daca dai cu dragoste si fara strangere de inima, nu saracesti, dar daca dai numarandu-ti banii, de obicei saracesti. Deci daca mananci gandindu-te ca te ingrasi, sau fiind nemultumitor pentru ce iti da bunul Dumnezeu, probabil te vei ingrasa... iar daca mananci ce mai ai prin casa, fara sa te gandesti toata ziua la asta, e mai bine. Eu asa zic. Va citez un text foarte frumos de pe un site ortodox (pe care nu il pun ca sa nu zica slabutele ca fac reclama):

"...Postul trebuie sa fie luminat, consimtit de buna voie, nu cu ciuda, ci sa fie ca o bucurie. Nu un post cu ciuda sau tinut de frica, pentru ca atunci stomacul resimte postul ca o mare suferinta, iar mintea culege numai matraguna si numai rautati. Dumnezeu nu vrea un astfel de post. Este un post netrebnic, cu adevarat, atunci cand posteste aceasta aparatura fizica, iar sufletul se revolta. Nu asa!...

[...]

Frati crestini, din cele spuse in seara aceasta, as vrea sa ramaneti macar cu doua ganduri si anume: un post cumpatat; si dupa un post aspru, sa mancati putin. Unii postesc toata ziua, ajuneaza, si seara mananca cat ar fi mancat toata ziua si apoi toata noaptea le e rau. Este si un cuvant in popor: "Craciunul satulului, Pastele fudulului" - adica acum se taie bietii porci si mancam si ne imbuibam cu toate dupa post, mancam pentru tot postul cu un fel de razbunare si ne vatamam trupul (...). E nevoie de post cu adevarat, frati crestini.

[...]

Postul e inainte de toate, infranare, frati crestini. Pentru ca daca nu mananci de dulce, dar mananci de post mai mult decat trebuie si mananci si o mancare foarte bine gatita, acela nu mai este post.

[...]

Nu va temeti de post. Postul nu e lasat sa omoare omul, ci sa potoleasca patimile din noi. Daca esti bolnav si postesti, de cele mai multe ori te vindeci prin post. Si dimpotriva, daca mananci prea bine, poti fi oricat de sanatos, indata te distrugi. Si apoi sa nu uitati ca postul nu inseamna numai post de mancare, ci sa te abtii de la tot ceea ce simti ca nu-ti este de folos: de la o placere vinovata, de la un roman nepotrivit."

Cu mult drag,

Cristina
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat