View Single Post
  #4 (permalink)  
Vechi 23 apr 2009, 12:40:19
Slabuta's Avatar
Slabuta / Marina Capațîna Slabuta este deconectat
(meniuri, evolutie)
Co-Fondator
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 24 ian 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Dieta: incarcatura glicemica, hipocalorica
Date: 167cm, 66.1kg
Mesaje: 23.847
Aprecieri acordate: 12
Am fost apreciat(a) de 187 ori in 114 mesaje
Implicit Prospect pastile de slabit Lindaxa 15

3. CUM SĂ LUAŢI LINDAXA

Luaţi întotdeauna Lindaxa exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Tratamentul trebuie să fie parte a unei scheme terapeutice de reducere a masei corporale, sub supraveghere medicală. Pentru a obţine efectul dorit, urmaţi cu stricteţe dozele prescrise.

Adulţi: Doza iniţială este de 1 capsulă Lindaxa 10 , o dată pe zi.

În cazul pacienţilor cu răspuns insuficient la tratament (scădere în greutate mai mică de 2 kg în 4 săptămâni), dar care tolerează bine doza de 10 mg, dozele pot fi crescute la 1 capsulă Lindaxa 15 administrată o dată pe zi.

Tratamentul trebuie întrerupt în cazul pacienţilor care nu răspund adecvat la doza de Lindaxa 15 (scădere în greutate mai mică de 2 kg în 4 săptămâni).

Durata tratamentului:

Tratamentul cu Lindaxa trebuie încheiat după 3 luni în cazul pacienţilor a căror scădere în greutate a fost sub 5% din greutatea lor iniţială, pe parcursul acestei perioade.

Tratamentul cu Lindaxa nu trebuie continuat în cazul pacienţilor a căror greutate a crescut cu 3 sau mai multe kilograme, deşi scăderea ponderală fusese atinsă anterior.

În cazul pacienţilor cu alte boli concomitente, se recomandă continuarea tratamentului cu Lindaxa doar în cazul în care s-a demonstrat că scăderea în greutate se asociază şi cu alte beneficii clinice, cum ar fi o îmbunătăţire a profilului lipidic în cazul pacienţilor cu o afecţiune a compoziţiei în lipide a sângelui (dislipidemie) sau o reglare a glicemiei în cazul pacienţilor cu diabet zaharat tip 2.

Tratamentul cu Lindaxa nu trebuie să depăşească 1 an.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din LINDAXA

Nu luaţi un număr mai mare de comprimate decât cel prescris de medicul dumneavoastră.
Experienţa este limitată în ce priveşte supradozajul cu sibutramină. Nu se cunosc simptome ale supradozajului; cu toate acestea, a fost raportată o incidenţă crescută a reacţiilor adverse. În caz de supradozaj sau de ingestie accidentală a medicamentului de către un copil, adresaţi-vă imediat medicului.

Dacă uitaţi să luaţi Lindaxa
În caz că aţi uitat să luaţi capsula, continuaţi cu doza obişnuită în ziua următoare. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată

Dacă încetaţi să luaţi Lindaxa
Nu întrerupeţi administrarea medicamentului fără acordul medicului dumneavoastră

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Lindaxa poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse apar preponderent la începutul tratamentului (pe parcursul primelor 4 săptămâni). Severitatea şi frecvenţa lor scad în timp. De regulă ele nu sunt grave şi nu duc la întreruperea tratamentului.

Reacţiile adverse sunt prezentate în tabelul de mai jos în funcţie de frecvenţele lor de apariţie (foarte frecvente >1/10, frecvente 1/10 – 1/100, mai puţin frecvente 1/100 – 1/1000, rare 1/1000 – 1/10000, foarte rare <1/10000):

Aparate, sisteme şi organe
Incidenţă
Reacţii adverse
Inimă şi vase de sânge
Frecvente
Tahicardie (inima bate mai repede)
Palpitaţii (inima bate neregulat)
Hipertensiune arterială (presiune arterială crescută)
Vasodilataţie (înroşirea feţei şi a gâtului cu senzaţie de căldură locală)
Sistem digestiv
Foarte frecvente
Constipaţie
Uscăciunea gurii
Frecvente
Greaţă
Agravarea hemoroizilor
Sistem nervos
Foarte frecvente
Insomnie (lipsa somnului)
Frecvente
Ameţeli
Parestezii (senzaţia de „ace” la nivelul extremităţilor)
Dureri de cap
Anxietate (teamă fără motiv)
Piele şi ţesut subcutanat
Frecvente
Transpiraţii
Funcţii senzoriale
Frecvente
Alterarea gustului


În plus, următoarele reacţii adverse au fost raportate după utilizarea Lindaxa: vedere înceţoşată, diaree şi vărsături, manifestări de hipersensibilitate pornind de la erupţii uşoare la nivelul pielii şi urticarie, până la umflări în zona faringelui, laringelui sau limbii (angioedem) şi o stare de şoc, modificări ale dispoziţiei (depresie), excitaţie, convulsii epileptice, sindrom serotoninergic (vezi paragraful Utilizarea altor medicamente), căderea părului, afectarea rinichilor, retenţie de urină, tulburări ale funcţiei sexuale şi ale ciclului menstrual, creşterea tranzitorie a valorilor enzimelor ficatului şi scăderea plachetelor din sânge.

Au fost observate rar dureri de cap şi pierderea apetitului după oprirea tratamentului.

Deşi nu a fost confirmată o relaţie între apariţia unei presiuni crescute în artera pulmonară şi tratamentul cu sibutramină, adresaţi-vă imediat un medic în cazul în care simţiţi că nu mai aveţi aer, că aveţi dureri în piept şi vi se umflă extremităţile.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.


5. CUM SE PĂSTREAZĂ LINDAXA

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 300C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi Lindaxa după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.


6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine LINDAXA

Lindaxa 10
- Substanţa activă este clorhidrat de sibutramină monohidrat. O capsulă conţine clorhidrat de sibutramină monohidrat 10 mg corespunzător la sibutramină 8,37 mg.
- Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, quinoline yellow (E 104), sunset yellow (E 110), dioxid de titan (E171), gelatină, cerneală neagră tip 1012, oxid negru de fer(E172), oxid roşu de fer(E172)

Lindaxa 15
- Substanţa activă este clorhidrat de sibutramină monohidrat. O capsulă conţine clorhidrat de sibutramină monohidrat 15 mg corespunzător la sibutramină 12,55 mg.

- Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, quinoline yellow (E 104), sunset yellow (E 110), dioxid de titan (E 171), gelatina, cerneală neagră tip 1012, indigo carmin (E 132)
__________________
MASURATORI 18.06.2012 | 02.07.2012 | 24.07.2012
bust - 89.8 cm | 89.9 cm | 89 cm
brat - 30.8 cm | 30.8 cm | 30 cm
fund - 97 cm | 94.5 cm | 94.5 cm
talie - 71.5 cm | 68.5 cm | 68.5 cm
coapsa - 58.3 cm | 57 cm | 57 cm


Noi nu slabim, noi ne schimbam stilul de viata!





* JURNAL SLABUTA
Jurnalul meu personal, experiente diete, sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* SLABUTA.RO
Site-ul meu personal, retete dietetice, noutati Slabute, stiri si sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* CALCULATOR NUTRITIONAL
Unealta ideala pentru a intelege, monitoriza si a jurnaliza atat ceea ce mananci cat si activitatile tale fizice

* SLABUTE TV
Televiziunea slabutelor

** Cum sa ma integrez in comunitate, cum sa devin o "Slabuta"?
** Regulamentul comunitatii
Răspuns cu citat