View Single Post
  #991 (permalink)  
Vechi 11 apr 2013, 10:31:57
VAmedeea's Avatar
VAmedeea VAmedeea este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă SeniorSlăbuţă Senior
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 mar 2010
Locaţie: La Spezia, Italia
Vârsta: 38
Dieta: ECHILIBRU
Date: 168cm, 68kg
Mesaje: 6.500
Aprecieri acordate: 1.864
Am fost apreciat(a) de 742 ori in 334 mesaje
Implicit Re: Alimentatia sanatoasa

Citat:
Anterior postat de Khali Vezi mesajul
VAmedeea, cred ca tu faci o confuzie referindu-te strict la slabire, eu m-am referit la sanatate, daca te uiti mai atent. Slabuta noastra a cerut sfaturi pentru un regim de viata sanatos, nu ca sa slabeasca.
In conditiile in care tu tii Montignac, ar trebui sa ti se para normal faptul ca i-am spus sa excluda din alimentatie alimente care nu sunt benefice pentru organism, cum sunt produsele cu faina alba, dulciurile etc, pe care chiar si un om sanatos si normoponderal ar trebui sa le consume moderat.
Ti se pare anormal ca i-am spus sa puna accentul pe alimente sanatoase, nu pe cele care nu ii aduc beneficii pentru sanatate? Ce beneficiu ii aduce sa manance un covrig sau o placinta cu mere, in locul unor alimente adevarate? Chiar daca e slabuta, nu inseamna ca pe interior nu conteaza ce consuma. Niste legume, proteine, nuci, seminte, orice mai de calitate ii va folosi mai mult decat orice produs procesat.

Eu nu i-am spus nimic legat de slabire, eu cand vorbesc ma refer la sanatate in primul rand.
Nu sari asa de repede si citeste cu mai multa rabdare, nu cred ca suntem pe site pentru a ne admonesta, atat vreme cat ce se scrie reprezinta sfaturi de bun-simt care nu contravin principiilor sanatoase de pe Slabute.

Numai bine!
Khali, nu m-am referit neaparat la tine.
Si sunt sigura ca fata de mai sus nu a trecut de la un IMC de 18.1 la 16.8 ca parca atat are acum mancand produse de patiserie sau chipsuri. Chiar nu cred. Eu cred ca ea s-a infometata. Iar un raspuns pt ea nu ar trebui sa contina cuvantul "exclude" sau "evita". Sunt sigura ca ea deja a taiat cam tot ce e pe lista de alimente nesanatoase. Problema e ca sigur le-a taiat si pe celelalte.Oare ce meniu trebuie sa ai ca sa slabesti inca 4 kg dupa ce oricum esti sub media de greutate? Ma intreb eu.
Eu nu spuneam ca nu ai dat sfaturi bune sau ca ce spui tu nu e corect. Din contra, e f. corect pt o adolescenta de 1.70 m si 65 de kg. care vrea sa dea jos un 5 kg. ca sa aj la greutatea ei ideala.
Nu sunt parinte dar sincer stau si ma intreb daca avem dreptul sa consiliem un minor. Ma gandesc ce as putea eu sa-i spun, cum as putea eu sa o determin sa renunte la slabit pt ca nu e cazul. Cum as putea eu sa o fac sa nu se mai simta vinovata pt un covrig mancat intr-o zi.
Ma gandeswc, eu la varsta ei, cum eram, ce mancam la scoala, ce greutate aveam, eram oare slaba? Ma gandeam oare la slabit?
Sincer, eram slaba, aveam undeva la 55 kg la 1.70 m cat are si ea. si eram f. slaba, atat de slaba incat am fost primita ca si fotomodel pt o agentie, am facut cursuri, am facut un book, etc.
Vroiam sa mai slabesc. NU!
Vroiam sa arat bine? Cu siguranta. stiu ca ma inscrisesem la sala desi sincer chiar nu aveam nevoie. Dar eu si o prietena ne duceam de 4-5 ori pe saptamana si chair lucram ca sa aratam super bine. De, la 17 ani singurul lucru imens de important e sa te placa baietii.
Dar una e sa faci o luna sau poate mai multe de sala si alta e sa renunti la a mai manca.
De aceea spun, nu sfatul tau a fost gresit, ci persoana careia i l-ai dat nu e cea potrivita pt acest sfat.
Pt ca ea daca ar fi in America ar fi internata cu siguranta intr-un spital pt anorexie. Si clar tot ce i-ai spus tu sa nu manance, tocmai alimentele acealea i s-ar da ca sa puna repede cateva kg si sa aj sa fie in afara pericolului.
Ea e in pericol acum, si nu isi da seama. Dar parinti si mai ales cei de la sala de sport, oare ei nu o vad, oare pe ei nu ii ingrijoreaza? Ce fac ei pt aceasta fata? O imping mai tare si mai tare ca sa ce? Probabil sa-si ia banii lunar!

Si imi cer scuze daca mesajul meu sau mesajele mele te-u deranjat sau au deranjat pe cineva!
Multa sanatate si bafta tuturor!
__________________
"Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost." (Nicolae Iorga)

INDICELE GLICEMIC
VAmedeea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1900 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1383 kcal/zi. Pentru a slăbi 1 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1642 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Urmatorii 2 membri au apreciat mesajul lui VAmedeea:
angieee (25 nov 2013), rozica1965 (11 apr 2013)